meeviren

Taas natsit

Tämän päivän (5.9) Iltalehti tietää kertoa, että irlantilaisen Whyte's:in huutokauppakamari myy natsien vessapaperia. Itse uutinen ei kiinnosta pennin vertaa, mutta ainakin minua kiinnostaa se, onko Iltasanomilla ja Iltalehdellä joku “natsi” -toimittaja, joka päivästä toiseen löytää natsiaiheisia uutisia. On natsien kultajunaa, on natsien aseita, on natsien autokuljettajia, sihteereitä, vartijoita. Mistä ihmeestä uutisia oikein sikiää, onko joku eurooppalainen tai suomalainen trollitehdas, joka niitä pusaa. Usein uutiset ovat vielä niin naurettavia, että alkaa tuntua, että joku uutinen on ollut yksinkertaisesti pakko keksiä siksi päiväksi.

Yhteistä uutisille on se, että ne jotenkin liittyvät Saksaan ja Saksan armeijaan – varsinaisista natseista on jo vähemmän täytettä. Tämän päivän uutinenkin kertoi Saksan armeijan vessapaperista, joka oli muuttunut paholaismaiseksi natsivessapaperiksi. Usein uutisiin onnistutaan löytämään linkki vastenmielisiin kotimaisiin toimijoihin, mitä voi jopa luulla uutisten päätarkoitukseksi.  

Autetaanpa toimittajia ja tehdään huomiseksi yksi uutinen tämänpäiväisen uutisen siivittämänä: Bremenin läheltä on löydetty natsien käyttämä kiväärin hylsy. Se on ollut Saksan armeijan käytössä ja samanlaisia patruunoita on käytetty myös natsien sotarikoksissa. Myös Suomen armeija käytti samanlaisia patruunoita hyökätessään Neuvostoliittoon. Suomessa erityisesti europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on vastustanut aselupien rajoittamista.

Tai ehkä koukut Suomen armeijaan ja persuihin ovat hieman hienovaraisempia, ja voi jopa olla, että persut ovat saaneet peräti synninpäästön. Mutta varmaan huomenna sekin selviää.

Älkää käsittäkö väärin, en halua ”tasapuolisuuden” nimissä lukea KGB:n pyöveleistä ja stalinistein verihurtista (Veikko Huuskan ansiokkaat blogit US:ssa riittävät varmaan ensi alkuun). Sen sijaan ”natsiuutisten” toimittaja voisi välillä paneutua oikeisiin aiheisiin, vaikkapa vain poliittiseen ja taloudelliseen korruptioon Suomessa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016090522266784_ul.shtml

Matti Viren

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Siinä paperirullassa luki "Wehrmacht", ei "Schutzstaffel".

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Oliko arkeissa myös Adolf Hitlerin naamakuva?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

En osaa sanoa kuvasta. Voisimme yhdistää voimamme ja huutaa itsellemme se rulla niin saisimme tietää mitä siellä luuraa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #7

Jospa siitä rullasta käytön aikana vapautuu Zyklon B-kaasua ja pyyhkijä niin sanoakseni kuukahtaa riu'ulle? :)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Natsiuutisten toimittaja paneutuu natsiaiheisiin jotta noita Stalin, KGB, Mao, Pol Pot aiheita ei muistettaisi. Syytä ei liene vaikea arvata.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Niin joo, Pol Pot myös oli kommari.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No näin vastaavia kirjoja ja keräilyesineitä ammattikseni myyn ja nämä natsiajan tavarat ovat kaikkein halutuimpia keräilykohteita ihan euroopanlaajuisesti.

Suomen sotahistoria ja natsien historia ovat parhaita myyntiartikkeleita, ehkäpä se kirjoittelu liittyy tähän.

Pekka Iiskonmaki

Yhdessä vaiheessa oli muodissa kirjoittaa insestistä, jota harrasti lähes kaikki eroperheiden isät.

Nyt on natsien vuoro.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Juttujen taso ja aihe kertoo IL toimittajan ammattitaidosta, vai sitten lukijoiden tarpeista ? Lukijat voivat auttaa päätoimittajaa ja omistajaa jättämällä moisen joutavanpäiväisen läpyskän ostamatta. Ylipäänsä näiden typerien natsijuttujen lisäksi yhtä kiinnostavaa soopaa on nämä Bull Mentula otsikot. Eli kuuluvat samaan kastiin.

Korruptioon puuttuminen olisikin oiva jutun aihe. Vaikka Suomi onkin muka " puhdas " maa. Ohessa ilmaiseksi yksilöity vinkki ahkeralle ja osaavalle toimittajalle :

- Ostaminen, hankintasopimukset ja piilotetut kytkennät julkisella puolella.

Toimittaja vois aloittaa jutun teon vaikka pyytämällä Excel formaatissa eri kuntien t. Kaupunkien kilpailutuksien tuloksia ja hankintapäätöksiä. Mitä siitä sitten seuraisi, olisikin kiinnostavaa lukea. Veikkaan, että työsarkaa piisaisi pitkään.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Korruptio_Suomessa

Niko Sillanpää

Ehkä natsien pahuuden mystiikka myy paremmin?

Joku voisi tosin tehdä vaikka gradun natsiaiheiden ajallisesta vaihtelusta esim. vaaleihin ja tiettyihin uutisaiheisiin liittyen.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Luulisi, että suomalaisia kinnostaisi enemmän stalinistien hirmuteot, jotka monet koskivat konkreettisesti suomalaisa - niin kuin kansanmurha Itä-Karjalassa. En muista, että esimerkiksi Kullervo Mannerin ja Edward Gyllingin viimeiset päivät olisivat lehtiä erikoisesti kiinnostaneet - puhumattakaan O-W Kuusisien niljakkaastaa roolista heidän ja muiden suomalaisten tuhomisessa. Mutta ehkä Kaurismäet voisivat tehdä hänestä alokuvan... Otsikkona voisi olla vaikka "Pyövelin apulaisesta nuorison idoliksi".

Niko Sillanpää

No, sosialismilla on Suomessa "hyviksien" leima, joka on vastustuskykyinen Stalinin, Maon, Pol Potin ym. hirmuteoille ja kaikille yhteiskunnallisille epäonnistumisille.

Pekka Iiskonmaki

''Ehkä natsien pahuuden mystiikka myy paremmin?''

Ei ole munaa kirjoittaa esim. Kommunismin mustasta kirjasta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunismin_musta_kirja

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Minun on nyt pakko kertoa Natsi-taustastani... avautua tavallaan... Luin Veikko Huovisen Veitikka -kirjan alle 10-vuotiaana... ihastuin johonkin käytännöllisyyteen ja järjestykseen siinä systeemissä... Kun leikimme serkkuni kanssa sotaukoilla (ne muoviset, joissa oli eri kansallisuudet 2. maailmansodasta) niin valitsin saksalaiset serkkuni suomettuneena valitessa NL:n armeijan sotilaat... taistelut olivat verisiä... ajattelin vaan että ovatko jotkut tahot jääneet samalle tasolle... pelkäämään kaikkea vierasta ja epäjärjestystä...

PS: Jossain lapsuuden vaiheessa inhosin luontaisesti neekereitä (silloinen nimitys)... tyttäreni kertoi samasta asiasta saman ikäisenä... outouden pelko liittynee ihmisen kehitysvaiheisiin... ikävuodet 8-12... eli rasistitaustaa jo toisessa polvessa... mutta kaikesta on eletty ohi ;)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Myös Suomen armeija käytti samanlaisia patruunoita hyökätessään Neuvostoliittoon."

Tässä tuli pienoinen asiavirhe. Suomen armeijan käytössä oli tuolloin venäläinen modernisoitu Moshi-Nagant-kivääri, jonka patruunat eivät sopineet Saksan käyttämiin Mauser-kivääreihin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eli: Omat koirat purivat venäläisiä?

Risto Laine

Näyttäisi olevan jonkilainen natsi teema viikko menossa ja olen huomannut saman että natseista kirjoitetaan milloin mitäkin. Kesto suosikit näyttäisi olevan: Katso sen ja sen kuumat kuvat, näin saat orgasmin, julkkis pissiksien selfiekuvia kalsareillaan vessan peilin edessä huulet töröllään, Populismi, Natsit, Punavihreitä arvoja.

Siksi käytänkin tiedon hankkimiseen tätä sivustoa http://drudgereport.com/ joka ei tuota itse sisältöä, vaan linkittää maailman eri mediatalojen uutisia, jotkut eivät saa näkyvyyttä ja jotkut saavat valtamedioissa, mutta täällä on joka lähtöön.

VISITS TO DRUDGE 9/05/16

021,319,018 PAST 24 HOURS
860,908,165 PAST 31 DAYS
9,397,943,750 PAST YEAR

Mukavasti kävijöitä vuositasolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset