meeviren

On vain ilmaston muutos

Avaat television: ilmastonmuutos. Avaat lehden: ilmastonmuutos. Avaat netin: siellä ei varmaan ole samaa ilmastohysteriaa. Mutta mistä löytyy paikka, jossa puhuttaisiin muusta ilmastonmuutoksesta?

Ehkä (Evankelisluterilainen) kirkko? Mutta mitä kummaa, pääsivulla ovat seuraavat aiheet: (1) Ekopaasto jatkuu pääsiäiseen (2) Maan suola: Jeesuksen ruokavalio pelastaa ja (3) Kirkko tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Jeesuksessa kirkkoa kiinnostaakin nykyään vain hänen ekologinen ruokavalionsa.

Mutta entä känsäkourat? SAK:n kotisivuilta ilmenee, että sielläkin huolen aiheena ovat lämpimät tuulet. Niinpä SAK:n keskeiseksi viestiksi kerrotaan: ”Ilmastopolitiikan kunnianhimon tasoa nostettava – Suomi edelläkävijänä yhdessä EU:n kanssa”. Yllättäen pääomapiirit (EK ja sen pohjoismaiset veljesjärjestöt) ovat samalla kannalla: ”Elinkeinoelämän pohjoismaiset keskusjärjestöt uskovat vahvasti, että Euroopan on syytä jatkaa johtavassa roolissa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Lisäksi on tärkeää saada eurooppalaisten yritysten ilmastoratkaisut maailmanmarkkinoille”. Ilmaston muutos on näköjään häivyttänyt pääoman ja työn ristiriidan. Mitähän O-W Kuusinen sanoisi tällaisesta luokkasopuilusta?

Koululaisetkin ovat menossa ilmastolakkoon. Ja tukea tulee tieteentekijöiltä: 1200 suomalaista tutkijaa ilmaisi 11.3 julkaistussa kirjeessään tukensa ilmastolakkoileville nuorille. Jotenkin tämä tuen osoitus tuntuu tutulta; eikö samalla tavalla Tutkijaliitto ilmaissut tukeaan Tšekkoslovakian miehitykselle ja Neuvostoliiton rauhanpolitiikalle? Vai muistanko jotenkin väärin? Mutta yhtä kaikki; hieman erikoista on se, että opetushallitus on kykenemätön ottamaan kantaa asiaan. Johtajan kommentti on vain, että ”koulut harkitsevat, onko ilmastolakko hyväksyttävä syy (olla pois koulusta)”.

Toki opetushallitus tietää kertoa kotisivullaan, mistä ilmaston muutos johtuu. Sieltä löytyy seuraava opastus: ”Ilmastonmuutosta käsitellään koulussa monessa oppiaineessa. Katsomusaineessa keskeistä on käsitellä sitä oikeudenmukaisuuskysymyksenä: suurin syy on teollisuusmaiden kasvihuonepäästöt, mutta eniten kärsivät kehitysmaiden köyhät ihmiset. Ilmastonmuutoksen hillitseminen edellyttää jokaisen ihmisen ja valtion toimia omien päästöjen vähentämiseksi. Oppilaiden kanssa voi laskea hiilijalanjäljen suuruuden ja sitten miettiä, millä päivittäisillä valinnoilla sitä voisi pienentää. Ilmaston lämpenemiseen liittyviä uhkia, kuten äärimmäisiä sääilmiöitä, satojen heikkenemistä, trooppisten tautien leviämistä, merenpinnan nousemista yms. tulee käsitellä oppilaitten kanssa, mutta pitää välttää niillä pelottelemista (!).

Niinpä niin; pahat teollisuusmaat taas kerran kurittavat köyhien kehitysmaiden asukkaita. Heillähän ei ole osaa eikä arpaa asiassa. Talouskasvu kehitysmaissa ei tuota hiilidioksidipäästöjä.

Kehitysmaiden väestön kasvulla ei silläkään ole varmaan mitään tekemistä asian kanssa. Mutta ajatellaanpa vaikka Suomen kehitysavun (tähänastista) suosikkikohdetta Tansaniaa. Vuonna 1950 siellä oli asukkaita 7.6 miljoonaa (Suomessa 4.0), Tänä vuonna menee 60 miljoonaan rikki (ennuste 60.4), Jos Suomi olisi edennyt samaa vauhtia, olisi nyt meillä 5.5 miljoonaan sijaan 31.8 miljoonaa käsiparia. Jos väestön kasvuvauhti Tansaniassa jatkuu samanlaisena kuin viime vuonna, 50 vuoden päästä Tansaniassa on 275 miljoonaa asukasta; lähes yhtä paljon kuin Euroalueella tänään. Mutta ei anneta sen häiritä hyvää tarinaa. Suomi on nyt temppelin harjalla, vaaleissa on keskityttävä tähän tulen polttavaan aiheeseen. Kaikki muu on vastuutonta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tämä on juuri sitä "meidän kaikkien" rakastamaa sananvapautta.

”Länsimainen vapaus” tarkoittaa rahanvaltaa

Tervetuloa todellisuuteen.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ilmasto on aina muuttunut tosin sykleissä. Onko nykyinen säänmuutos,jopa päivittäinen, ihmisestä johtuva vai mistä?
Oli miten oli Suomen ei kannata eikä pidä syyllistää vielä vähemmän verottaa ihmisiä siitä ,että Kiina ja Intia tupruttavat saasteita taivaalle meidänkin piikkiin vapaasti aina 2030 saakka.

Järki käteen ystävät. Me voimme vaikkapa metsityksiä konsultoimalla ja toteuttamalla niitä esim. kehitysapuvaroin tehdä paljon enemmän kuin rasittamalla kansalaisiamme päästömaksuin, kun Suomen osuus esim. CO2-päästöistä globaalitasolla on promilleja!!!
Terve maalisjärki käteen please.

Nimimerkki" metsänhoitaja "

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Ilmastonmuutos antaa lähes rajattomat mahdollisuudet omaisuuksien uusjakoon. Vain suuret lamavuodet vetävät tälle vertoja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Uusi luokkayhteiskunta luodaan väitettyä ilmastonmuutosta verukkeena käyttäen.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Minulle tulee fasismi oikeasti mieleen tästä rummutuksesta.
Grete - tytölle Nobelin palkinto, Jee....

Se hyvä puoli rummutuksen aiheessa on, että ihmisarvoon siinä välittömästi ei kosketa, vaikka välillisesti mutkien takaa niin tapahtuukin. Huonompiakin propagandan aiheita olisi.

Tottakai ilmasto muuttuu, ja Afrikka kärsii tästä. Se ei kuitenkaan muutu Grete tytön höpötyksillä mitenkään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Tottakai ilmasto muuttuu, ja Afrikka kärsii tästä. Se ei kuitenkaan muutu Grete tytön höpötyksillä mitenkään."

Totta.

Mutta jos nyt on tuollaista niin mitähän tästä seuraava sukupolvi sitten... Ihmiset jotka syntyvät 2020 luvulla.

Niistä voi kasvaa hyvinkin katkera aiemmille sukupolville jotka jättävät maailman kauheaan kuntoon.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Käyt täällä usein itkemässä,että kukaan ei ymmärrä sinua.Olet näköjään ansainnut kohtalosi.Mikä yhdistää Laitalaa ja Breitbartia?Tarkemmat tiedot löydät koneeltasi.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Kieltämättä hiipivät mieleen monet samanlaiset fanatismin ilmaisut, joihin lapset on valjastettu mukaan. Jokin aste ero on vielä pommivyötä kantavista palestiinalaislapsista, mutta "sama kaiku on askelten". Eihän tämänkertainen ilmiö tietenkään muuta heijasta kuin opettajakunnan yksisilmäisyyttä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Olisin pettynyt nykyiseen nuorisoon, jos ne eivät koulusta lähtisi. Meille olisi riittänyt mikä tahansa syy pieneen poistumiseen ja "mielenosoittamiseen". Ehkä emme olisi sitten kerenneet paikalle.

Liitosta eroaminen on ollut kyllä oikea ratkaisu. Joskus 90 luvulla kuvittelin vielä ay-liikkeen tehtäväksi ajaa minulle parempia tuloja ja etuja, mutta olin kyllä vääräss.

Viime aikaisten ulostulojen mukaan julkisella tärkeyslistalla sak:ssa ovat verotuksen korkea taso, ilmastonmuutos jne.. Taustalla näkyvimpien toimien tärkeintä kärkeä on ollut ay-johtajien palkkojen nosto, koska muuten heidän alaistensa palkkoja ei voida nostaa. Kaikenlainen osallistuminen osakeyhtiöiden ja eläkeyhtiöiden hallintoon, josta saa mukavaa pikkulisätuloa

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Joillain ainakin tavoitteena on kääntää huomio pois "todellisista ongelmista". Alhaisesta elintasosta yritetään tehdä hyve, koska ilmastonmuutos.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Massat tykkäävät olla alistettu, varsinkin nuoret ovat omaksuneet "valmiin selitysmallin tuhosta" ja yleensä heiltä ei olla vielä tähän päivään mennessä nähty kritiikkiä "niinkö, en suostu näkemään asiaa noin?". Tehotoisto on kautta historian ollut tehokkain massojen liikuttaja.

Aivopesu tuhosta on jo näemmä mennyt siihen pisteeseen, että seuraava vaihe varmaan tulee olemaan terrorismi ja aseisiin tarttuminen.

Yleensä osa teineistä unohtaa ilmastonmuutoksen, kun tilaa Ebaysta tai ali expressistä itselleen halpiskamaa ja pitäähän sosiaaliseen mediaankin uploadata kliffoi kuvii, lomamatkoista, hienoista ruoka annoksista ja viinipullosta, tyylikkäistä vaatteista, kivoi drinksui jne.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Eiköhän kohta perusteta uusi järjestö:Ilmastonuoriso, joka on valmiina taistoon kaikkialla.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Eiköhän se ole jo olemassa. Johdossa ovat opettajat.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ilmastonmuutoksesta puhuttaan kaikkialla, kaikissa yhteyksissä. Sitä ei voida enää välttää ja jos sitä ei ota mukaan keskusteluun on ns. paha ja syntinen ihminen. Mutta mutta mikä on teollisuusmaa? Vielä vuosikymmen sitten koolussa osattiin opettaa ettei Suomi ole enää vuosiin ollut maatalous- tai teollisuusyhteiskunta vaan siitä on vähitellen kasvanut palveluyhteiskunta jossa merkittävä osa työpaikoista muodostuu palveluista. Voidaanko Suomea siis enää pitää teollisuusmaana jos täällä ei ole enää merkittävää määrää teollisuutta? Kiinailmiö 2000 -luvun alussa siirti teollisen tuotannon kehittyviin maihin, missä työvoima on huomattavasti länsimaita halvempaa ja verotus kevyempää. Koululaosten ilmastolakolla on jalo tarkoitus ja siinä taistellaan hyvä asian puolesta, mutta lisäksi on muistettava realismi. Päättäjätkään eivät ihmeisiin, askoista on sovittava ja neuvoteltava. Monet Pariisin ilmastosopimuksessa vaaditut kohdat vievät aikaansa ennen kukn niistä päästään sopimukseen ja lopulta saavutetaan tavoitteet. Valtio kun ei toimi että hallitus diktaattorina määrää näin ja asiat tapahtuvat siinä samassa sormia naksauttamalla. Lisäksi tuo koululaisten lakkoilu on onnistuttu vesittämään sillä, että perjantain lakko toistetaan joka viikon perjantain. Enemmän tuo alkaa tuntua verukkeelta vain jäädä huvinvuoksi pois koulusta. Eli vaikka annakin tukeni lakkoilulle, en siltikään tue lintsaamista enkä joka perjantaista lakkoilua. Kerta kuussa tai muutaman kerran vuodessa tapahtuvan lakon vielä ymmärtäisin, mutta viikottainen lakko joka toistuu jokaikinen perjantai on vain pelkkä karhunpalvelus.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ah, mä sitten diggaan, kun joukko setämiehiä kertoo nuorisolle heidän olevan väärässä ja tietävän asian paremmin. Montahan kertaa tämä on toistunut historiassa?

Useimmiten taitaa olla lopulta tullut pataan ja muutos on väistämätöntä - hevimusiikkikaan ei ole enää saatanallista eikä johtanut turmioon. ;-)

Nuorilla on tässä paljon enemmän pelissä - olisihan se nyt ihme elleivät pyrkisi vaikuttamaan.

Mutta te nuoret ette kato ymmärrä - tämähän se viesti setämiehillä ja tätinaisilla on aina ollut ja tulee olemaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Nobelpalkittu Martti Ahtisaari on huolissaan Suomen hyvinvointiyhteiskunnasta SAK:n kaapattua vallan SDP:ssa. Hän ilmoitti, ettei voi äänestää enää puoluetta sen nykyolemuksessaan.

SAK:n vallankäyttö ja manipulaatio apupuolueensa kautta muistuttaa kovasti Venäjän nykymallia hybridivaikuttamisineen ja ristiriidan luomisineen.

Tällaisilla nykymafiosoilla on sitten vielä yleishyödyllisyydellä perusteltu täysi verovapaus.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Sana lakko liitetään tavallisesti siihen, että kieltäydytään tekemästä jotakin. Tässä tapauksessa siis siihen, että kieltäydytään opiskelusta, joten koululaiset tekevät vahinkoa vain itselleen. Mutta onhan se hauskaa esiintyä aikuismaisina mielenosoittajina, vaikka itse asiasta ei ole mitään tietoa ja ymmärrystä! Koululaiset voisivat tehdä oikeita ekotekoja ja lähettää (tai pyytää vanhempiaan lähettämään) valtavasta väestönkasvusta kärsiviin maihin ehkäisyvälineitä ja syntyvyyden säännöstelyn opastusta.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Tämä ilmastouskonto ja -ahdistus perustuu IPCC:n 1189-sivuiseen raporttiin.
Aurinkotutkijat jätettiin ko. raportista tiukasti sivuun. Maapallon akselin
muutokset ja auringon säteilyn vaikutukset tiedetään viileiden ja lämpimien
maapallon ilmastokausien vaihteluina mm. jääkausina. Surullista, että tämä
nykyinen ilmastohysteria perustuu raporttiin, jota on myös kritisoitu esim-
tarkoituksenhakuisista ilmastomalleista ja matemaattisista manipuloinneista.
Aina voidaan viilata asia näyttämään halutunkaltaiselta. Pahinta on, että
tätä IPCC:n raporttia uutisoidaan mediassa, kuin Messiaan uutta tulemista.
Kritisointi ei liikoja tilaa saa. Ehkä ihmiskunnan toistaiseksi suurin
huijaus on onnistuttu syöttämään herkkäuskoisille mm. korostamalla, kuinka
paljon ilmastotutkijoita on tämän raportin taustalla. Ei liikoja kerrota,
että löytyy myös vähintään yhtä paljon niitä tutkijoita, joita eivät tämän
raportin julkilausumat, ilmastomallit, laskelmat ja uhkakuvat vakuuta. Jos
ilmastouskovaisten takaa vielä löytyy teknologiateollisuuden globaaleja
megajättejä ja älytön verkosto sidonnaisuuksia politiikan eliittiin - ei ole
vaikea ymmärtää, millaisesta huijauksesta voikaan olla kyse ? Ilmastoraportti
on valjastettu syyllistämään ihmiset, vedotaan omatuntoon, helppoja maaleja
ovat lapset ja nuoret, tulevaisuuden tekijät tietty. Myös suomalaisillekin
syötetään joka tuutista vain yhtä totuutta, kuten turvapaikkasirkuksesta tai
takavuosien öljykriisistä vastaavanlaisina esimerkkeinä. Ja koko hysteria
ja paniikki on helppo tämän jälkeen ulosmitata ja maksattaa syyllisyyden ja
ilmastoherännäisyyden valon sokaisemilta kansalaisilta. Onneksi Siemens ja
General Electric ja kymmenet muut teknologian megajätit saavat maksumiehiä
politiikan päättävän eliitin saadessa oman osansa. Seuraavaa ilmastoraporttia
ja sen johdattelevia, syyllistäviä, uhkakuvia luovia ja kristallipallon kat-
selun satujen maailmaan uppoutuvia, mahdollisesti uudella tavalla kalibroituja
ilmastomalleja odotellessa. Mielenkiintoista tuolloin todeta, ketkä jäävät
seuraavaksi rannalle raportin laadinnasta ? Aurinkoista kevättä kaikille.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Pahinta tässä on se, että tiedotusvälineet & valtiovalta & opettajat tukahduttavat kaikki vastakkaiset mielipteet. Sen sijaan, että opettajat toitottvat lapsille, että "usko, usko" ("totuuteen")... , heidän pitäisi toistaa 1000 kertaa, että "epäile", aseta kyseenalaiseksi", "ota itse selvää", "tutustu kaikkien mielipiteisiin", "älä anna auktoriteettien hämätä itseäsi".

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Lapsille/nuorille/aikuisille pitäisi julkaista kriittisen ajattelun ohjetaulu ja teipata se näkyvimmälle seinälle. HS ja muut maakuntien päälehdet voisivat painaa sen etusivulle, josta sen voisi leikata.
Ainakin kouluissa se pitäisi olla joka luokassa, ja lukioikäisille opetetaan(vapaaehtoisena?) oppiaineena filosofiassa kriittistä ajattelua esim täällä

http://opinnot.internetix.fi/fi/muikku2materiaalit...

Meille aikuisille löysin pikaisella haulla ’quick summaryn’
• What is the main point/argument?
• Is it convincing?
• What evidence is given? Is it strong/weak? Why?
• What’s the conclusion?
• Does it follow on from the rest?
• What’s the aim? Purpose? Agenda?
• Any gaps/information you think should be given?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #22

* What is the main point/argument?

"Ilmastonmuutosta ei tapahdu"

* What’s the aim? Purpose? Agenda?

"Koska hyödyn taloudellisesti fossiilisista polttoaineista ja se häiritsee kognitiivista dissonanssia 6000v ikäisestä maailmasta"

* Any gaps/information you think should be given?

Missä jääkausi viipyy? Entä miten selitetään PETM kun 0.2 gigatonnia vuosittain ylimääräisetä CO2:sta tuliperäisellä toiminnalla muutti ilmastoa mutta 10 gigatonnia vuosittain ihmisten toimesta ei sitten muuta?

Näinhän se menee noin niinkuin pähkinänkuoressa.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #25

Taidat olla hyvä esimerkki kriittisestä ajattelusta, ennakkoluulottomuudesta ja kyvystä oppia uusia asioita. Jatka vain näin, hyvää tulee.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #32

Kriittistä ajattelua haittaa nykyään valtava roskainformaation määrä. Vertaisarvioitu julkaisu ei ole enää tae.

Onneksi jotkut perusjutut ovat hyvin vahvasti testattuja teorioita että noita papereita voi lukea niin että peilaa sen kanssa että ei ole ristiriitainen sen kanssa miten asiat tiedetään toimivan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kannattaa pistää merkille että vastakkaisissa mielipiteissä tavallisesti on:

1. Tulee yhdysvalloista joissa peräti yli 40% väestöstä on kreationisteja
2. Argumenteissa ei huomioida mitenkään maailmanhistoriaa mitä tapahtunut yli 6000v sitten.
3. Taloudellinen kytkös jonkun suuryrityksen kanssa

Sellainen porukka joka ei tiedä onko ihminen nisäkäs, ei kykene argumentoimaan asiaa mutta on havaittu että nämä ovat hyvin äänekkäitä.

Ns. täysipäisten ihmisten kesken argumentaatio on vakuuttavampaa. Ei ole vääntöä siitä päästääkö ihmiskunta hiilidioksidia sinne vaan arvioidaan vaikutuksia.

En minä niitä IPCC:n katastrofiskenaarioiden nopeutta ihan niele, että nähdäkseni veden lämpökapasiteetti on niin suuri että prosessi on hitaampi. Hiipuva auringon aktiivisuus varmaan myös hidastaa sitä.

Mutta, toisaalta en hirveästi naureskelisi sille mitä se ilmastonmuutos käytännössä tarkoittaa kun tietää että ei maailmassa oikein ole sopeuduttu merkittävästi lämpimämpään ilmastoon. Evoluutio on vähän hidas prosessi.

Kuiteskin edelleen vesissä eläimiä jotka oli elossa siihen aikaan kuin Moby Dick kirjoitettiin, että siitä saa vähän perspektiiviä kuinka nopeasta muutoksesta on kyse.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tätimiehet on huolissaan kun setämiehet koittaa pitää jalat maassa ja kertoa että ilmasto ei uhkaa ketään. Vain jos se rupeekin kylmenemään niin se on uhka täällä pohjolassa.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Mitä seuraavaksi? Lapset Brexit'ä vastaan..?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

No senhän pitäisikin viilentyä kylmemmäksi mitä oli 1600-luvulla auringon aktiivisuuden hiipumisen ja jääkauteen siirtymisen takia. Toki suomalaiset siitä kärsisi mutta ihmiskunta selviytyisi.

Meillä nyt vaan ei ole Maunderin minimiä edeltävä ilmasto eli jääkausi on nähtävästi peruttu, ihmisen toimesta.

Se vaan myös tarkoittaa sitä, että ihmiskunta tosiaankin lämmittää maailmaa ja on sitten ongelma mikä pitäisi ratkoa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Yhdelläkään ilmastoon vaikuttavalla "syklillä" ei ole aikataulua sen alkamisesta eikä kestostakaan, sen takia ei ole myöskään mitään "pitäisi" olla tilaa.
Edelleenkin yli 99% lämpöenergiasta tulee auringosta vaikka se onkin hiipumaan päin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #27

"Yhdelläkään ilmastoon vaikuttavalla "syklillä" ei ole aikataulua sen alkamisesta eikä kestostakaan, sen takia ei ole myöskään mitään "pitäisi" olla tilaa."

Älä puhu paskaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Milankovi%C4%87in_ja...
https://fi.wikipedia.org/wiki/Auringon_aktiivisuus

Jotkut muinaiset Maya intiaanitkin seurasi tähtitaivasta sen verran että näkivät maan muljahtelevan mutta sinä et osaa. Käsittämätöntä. Ihan kuin olisi oppivelvollisuus laiminlyöty. Ilmastolakkoilitko koko sen ajan kun muut kävi koulua?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #29

Onko taas vedetty vääriä sieniä naamariin. Edelleenkään yhdelläkään ilmastoon vaikuttavalla mekanismilla ei ole "kiinteää" aikataulua. Ne kuitenkin tulee aina, joskus aikaisemmin ja joskus myöhemmin. Mutta tästä eteenpäin saat kinata ittes kanssa kun noi sun provoyrityksetkin on niin surkeita ettei niihin viitti vastata yhtään enempää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #35

"Onko taas vedetty vääriä sieniä naamariin. Edelleenkään yhdelläkään ilmastoon vaikuttavalla mekanismilla ei ole "kiinteää" aikataulua."

Ihmisten kalenteri perustuu aikatauluun ilmastonvaihteluun vaikuttavasti syklistä. Vuosi on tasan yksi kierros auringon ympäri. Vuorokaudessa maa pyörähtää ympäri ja kyllä öisin on erilainen lämpötila kuin päivisin.

Vaikuttaa lakiinkin, on ihan päivämäärät milloin talvirenkaat pitää olla alla.

Ja syklit tosiaankin ovat hyvinkin kiinteitä ja löytyy ihan sieltä Newtonin laeista. Hyvin oleellinen tämä "Kappale jatkaa tasaista suoraviivaista liikettä vakionopeudella tai pysyy levossa, jos siihen ei vaikuta ulkoisia voimia."

Sattuneesta syystä esimerkiksi heiluri voi olla hyvinkin tarkka sykliltään. Sille on muuten ihan sovelluskin: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #27

"Edelleenkin yli 99% lämpöenergiasta tulee auringosta vaikka se onkin hiipumaan päin."

Aurinko paistaa vanhetessaan kirkkaammin. On nykyään 30% kirkkaampi kun 4,5 miljardia vuotta sitten kun maa syntyi.

Tuo kirkkauden muutos on niin hidasta että se ei lyhyellä ajalla missään tunnu mutta tuntuu sillä tavalla, että noin 500 miljoonan vuoden kulutta maa ei ole enää elämälle kelvollinen kun meret höyrystyy ilmakehään.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Ohessa linkki Antero Järvisen blogiin, jossa ymmärrettävästi ja tiivistetysti
tulee esille IPCC:n toiminta ja sidokset. Myös laaja kommentointiosasto.

www.ilmastorealismia.blogspot.com/2017/01/epatiete....
html

Käyttäjän mauritem kuva
Mauri Temisevä

YLE haastatteli peruskoulun ala-asteella olevia lapsia, joilla oli vankkumaton tietämys: ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa ja todellisuutta ja sen johdosta heidän on muutettava elintapojaan.

Mikäs siinä!

Mutta miten 12-13 -vuotiaan päähän on tullut noin osaava ja ehdoton tieto!
Missä on koululaitoksen kriittinen kasvatus?

Entäs jos suunnitellut toimet eivät olekaan vaikuttavia?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Esimerkiksi kirjastosta. Itse ainakin ahmin kirjastosta kaikki tietokirjat ala-aste ikäisenä.

Havahduin 11 vuotiaana ihmiskunnan ongelmiin kun länsiliittouma hyökkäsi Irakiin, öljyn takia.

Siitä on selvästikin pulaa kun sen takia aletaan ihmisiä tappamaan.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Oman tulkintasi oikellisuutta ei varmaan ole tarvittu koskaan epäillä.. Ikävä kyllä kaikkialla lapset ovat alttiita "aivopesulle". Mikään ei minun mielestäni ole vastenmielisempää kuin jonkin aatesuunnan pakkosyöttö (maailmankuvaansa vielä hahmottaaville) lapsille tai nuorille. Tässäkin "tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla".

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Syypää tähän oppilaiden hiilidioksidi-ilmastonmuutosaivopesuun ja hiilidioksidi-KOULULAKKOON on siis opetushallitus, jonka ohjeita opettajien on peesattava. Pitihän se arvata. Opetushallitus on tietenkin saanut ohjeensa, niin mistä? SITRAN ilmastoasiamieheltä O. Tynkkyseltäkö?

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Ne, jotka ovat kiivaasti takoneet lasten päähän ilmastohysteriaa, tekeytyvät nyt täysin viattomiksi sivustakatsojiksi ikään kuin lapset olisivat spontaanisti keksineet "ilmastomuutoksen". Sitten vielä kehuvat lasten "spontaania reaktiota" esimerkiksi muille. Miten tekopyhää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset