Paula ja Donald

Yli kaksi vuotta YLE:n toimittaja Paula Vilén on kertonut meille, kuin ”kuinka verkko Trumpin ympärillä kiristyy”, ”miten aika Trumpin ympärillä käy vähiin”, ”miten taas uusia todisteita on tullut päivänvaloon”, ”miten Venäjä-tutkinta on entisestään paisunut”..….  Mutta nyt ei Paulan tarvitse enää päivystää liitovaltion vankilan Oltsvillen portilla odottamassa Trumpia kuljettavan autosaattueen saapumista ja Trumpin pukemista keltaiseen univormuun.

On hieman vaikea ymmärtää, miten massiivinen Veäjä/Putin-salaliittotarina on syntynyt ja mihin logiikkaan se perustuu.  Mitä ihmeen hyötyä Trumpille olisi ollut ”saada Putinilta apua vaalikamppailussa”. Sehän olisi ollut sama kuin suudella kolerapotilasta. Oli Trumpista mitä mieltä tahansa, ei hän nyt sentään niin tyhmä ole.

Sen sijaan voi kysyä, ovatko Trumpin syyllisyydestä vuorenvarmoina olleet tiedotusvälineet hoitaneet leiviskänsä niin kuin pitäisi. Tuntuu siltä, että syvä vastenmielisyys Trumpia kohtaan on täysin sumentanut horisontin ja tehnyt tyhjäksi järkevän analyysin siitä, mitä Amerikassa oikein tapahtuu ja miksi vaaleissa kävi/käy niin kuin käy. Heikko esitys, mutta lienee turha toivoa, että tilanne tästä muuttuisi. Kyllä Paula Vilén vielä löytää jostain Muellerin raportin alaviitteestä syyn kertoa, että ”epäilyksen varjo on herännyt …”. Mitään muita uutisia USA:sta ei tarvitakaan. Eihän siellä tapahdu mitään muuta kuin Mueller ja Meksikon muuri.

 

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47688187

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47688297

https://www.nytimes.com/interactive/2019/03/24/us/politics/barr-letter-m…

meeviren
Sitoutumaton Riihimäki

Taloustieteen professori (emeritus), Turun yliopisto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu