meeviren

Paula ja Donald

Yli kaksi vuotta YLE:n toimittaja Paula Vilén on kertonut meille, kuin ”kuinka verkko Trumpin ympärillä kiristyy”, ”miten aika Trumpin ympärillä käy vähiin”, ”miten taas uusia todisteita on tullut päivänvaloon”, ”miten Venäjä-tutkinta on entisestään paisunut”..….  Mutta nyt ei Paulan tarvitse enää päivystää liitovaltion vankilan Oltsvillen portilla odottamassa Trumpia kuljettavan autosaattueen saapumista ja Trumpin pukemista keltaiseen univormuun.

On hieman vaikea ymmärtää, miten massiivinen Veäjä/Putin-salaliittotarina on syntynyt ja mihin logiikkaan se perustuu.  Mitä ihmeen hyötyä Trumpille olisi ollut ”saada Putinilta apua vaalikamppailussa”. Sehän olisi ollut sama kuin suudella kolerapotilasta. Oli Trumpista mitä mieltä tahansa, ei hän nyt sentään niin tyhmä ole.

Sen sijaan voi kysyä, ovatko Trumpin syyllisyydestä vuorenvarmoina olleet tiedotusvälineet hoitaneet leiviskänsä niin kuin pitäisi. Tuntuu siltä, että syvä vastenmielisyys Trumpia kohtaan on täysin sumentanut horisontin ja tehnyt tyhjäksi järkevän analyysin siitä, mitä Amerikassa oikein tapahtuu ja miksi vaaleissa kävi/käy niin kuin käy. Heikko esitys, mutta lienee turha toivoa, että tilanne tästä muuttuisi. Kyllä Paula Vilén vielä löytää jostain Muellerin raportin alaviitteestä syyn kertoa, että ”epäilyksen varjo on herännyt …”. Mitään muita uutisia USA:sta ei tarvitakaan. Eihän siellä tapahdu mitään muuta kuin Mueller ja Meksikon muuri.

 

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47688187

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47688297

https://www.nytimes.com/interactive/2019/03/24/us/politics/barr-letter-m...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

43Suosittele

43 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (212 kommenttia)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mielenkiintoinen kirjoitus Donald Trumpista.

Ehkä se laiva siitä kääntyy, hitaasti, mutta kuitenkin.

https://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/oho-na...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Yli kaksi vuotta YLE:n toimittaja Paula Vilén on kertonut meille, kuin ”kuinka verkko Trumpin ympärillä kiristyy”, ”miten aika Trumpin ympärillä käy vähiin”, ”miten taas uusia todisteita on tullut päivänvaloon”, ”miten Venäjä-tutkinta on entisestään paisunut”.

Pitäisiköhän Paulan kytkennät nyt vuorostaan tutkia samalla tarkkuudella kuin Donaldin?

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Ei muuten tulee mieleen yhtään toimittajaa, joka olisi toppuutellut tätä "Putin järjesti Trumpin presidentiksi" -uutisointia. Tiedotusvälineiden meneillään oleva "ilmastohysteria" -kampanja perustuu varmaan paremmin faktoihin.

Tapio Marjomäki

"Ilmastohysteria" on varmaankin totta, siis tunnekuohu. "Ilmastonmuutos" on varmasti totta, ilmasto on aina muuttunut, ja ihmisikä on liian pieni mittayksikkö, jos esim ajatellaan 1000-luvun ilmastonmuutoksia tähän päivään. Radikaali ilmaston lämpiäminen tänä vuosisatana, sille ei löydy ainakaan hiilidioksidi -perustaista syytä, päin vastoin lisä CO2 vaikuttaa kasvustoa rehevöittävästi ja laajentaen viherpeitteisyyttä.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #140

Vaikea sanoa ilmastonmuutoksesta muuta kuin, että liikuttavan yksimielinen media on ollut sekän Trumpin että ilmastomuutoksen suhteen. Samalaista yksituumaisuutta ei taida löytyä kuin itäisesta naapurimaastamme.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #150

#150
Vaikea sanoa ilmastonmuutoksesta muuta kuin, että liikuttavan yksimielinen media on ollut sekän Trumpin että ilmastomuutoksen suhteen.
........................

On aivan sama mitä media sanoo ilmastonmuutoksesta. Asiantuntijat ovat ainoita joilla on asiaan kompetenssia ja he ovat asiasta liikuttavan yksimielisiä.

Minua suorastaan huvittaa tämä Median syyllistäminen. Hehän kertovat vain tutkimuksien johtopäätökset.

Ja Trump on ääliö sano Media mitä tahansa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #152

Toki. Ääliöys ei kuitenkaan ole liittovaltiotason rikos, joten mahdollisia henkilökohtaisia syytteitä Trump saa odotella New Yorkin valtiolta.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #156

Onpa täällä tänään viisasta porukkaa. Tulevia miljardöörejä.

Kari Seppänen

Aiheeseen liittyvä hyvä kirjoitus:

https://quillette.com/2019/03/17/news-pre-news-fak...

Tämä Mullerin tutkinnan ympärillä pyörinyt uutissirkus on hyvä esimerkki "pre-newsistä":

"Another gloomy trend in modern TV news’ continuing slide toward theater is what might be termed pre-news: extensive reporting on events that are ‟sort of happeningˮ but the resolution and ultimate import of which are far from certain. In their frenzy to out-Nielsen one another on stories with the potential to be Big News (or so says that infernal news judgment), the media indulge in days or weeks or months of reporting on events that would surely be epochal, save for one minor detail: They haven’t happened yet. Some of them never happen."

Sinänsä ko. kirjoitus tiivistää aika hyvin sen mikä nykyisessä tiedonvälityksessä on ongelmana - koska ainoastaan "mies puri koiraa" -aiheet ovat uutisia, niin uutiset eivät kerro miten maailma makaa vaan ennemmin päinvastoin. Ei siis ihme, että maailma tuntuu etenevän pahoista kriiseistä yhä pahempiin kriiseihin - vaikka todellisuudessa asiat menevät koko ajan yhä paremmin.

"... What you see each night on TV or hear from those all-news radio stations is not, in fact, your world. It is a negative image of your world, in both the photographic and tonal senses.

Put more directly, the news media provide you with a high-resolution snapshot of what life is not—a panoply of stories that, despite their disparate topics, resolve to a common theme: They are case after case in which, metaphorically speaking, men have bitten dogs."

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Color coordinated: The Orange Man in a yellow inmate outfit!!

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Välillä ei meinaa kestää pää kun katsoo tätä toimittajien touhua. Tänään oli taas varsinainen aivopieru Lauri Nurmelta iltalehdessä. On kaksi vaihtoehtoa. a) Toimittajat ovat keskivertoihmisiä tyhmempiä. Kenties se on heidän geneettinen ominaispiirre. b)Toimittajat ovat valehtelijoita tai suorastaan pahoja ihmisiä.

"Näkökulma: Perussuomalaisten vaalivideo sisältää poliittista väkivaltaa – yritys juottaa liberaaleille näiden omia kyyneleitä on muuttunut hengenvaaralliseksi peliksi"
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ae2f2a82-ddc...

Oli muuten yksi parhaista vaalivideoista mitä on tehty.

Pekka Pylkkönen

Kieltämättä mielenkiintoinen ja virkistävä poikkeus vaalimatskuissa, mutta olisi siitä voinut jättää viittaukset väkivaltaan käsikirjoittamatta. Jopa minulle tuli siitä vahva kuva jossa väkivallalla uhkaileva monsteri nostetaan sankariksi ja väkivalta oikeutetaan. Vähintään H-A olisi voinut lopussa selkeämmin irtisanoutua väkivallan oikeutuksesta.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Seuraavaksi suosittelen perussuomalaisia tekemään vaalivideon missä V hyökkää mediamonsterin kimppuun. Mediamonsteri on jo tuttu hahmo Huhtasaaren presidentinvaalivideosta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ai "kieltämättä". No, kiellän että väkivaltaan yllyttäminen olisi virkistävää. Lopuista virkkeistäsi samaa mieltä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"On hieman vaikea ymmärtää, miten massiivinen Veäjä/Putin-salaliittotarina on syntynyt ja mihin logiikkaan se perustuu."

Ei kai Venäjän vaikuttamisyrityksiä vaaleihin ole kiistetty. Se vain nyt todettiin, ettei Trumpin osallisuudesta vaikuttamiseen löytynyt todisteita. Venäjä saattaa hyötyä länsivaltojen epävakaasta poliittisesta tilanteesta. Etenkin jos vanhat liitot kärsivät.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Ei kai kukaan ole kiistänyt sitä, että Venäjä toimii kuin hotellivaras. Mutta median mukaan syyllinen oli nimenomaan Trump, joka on yhdessä Venäjän kanssa ..... Turha tätä on selitellä. Ja turha odottaa, että media (ah, niin yksimielinen media) tunnustaisi, että tuli tehtyä virhe.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Voitko laittaa uutisen, jossa Trump on todettu syylliseksi? Annatko esimerkin uutisoinnista, jossa on tehty virhe, joka pitää korjata?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#7
Persukkaat näyttävät suosittelevan sitä ahkerammin kommentteja mitä suurempi vale sieltä löytyy.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi
Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #17

Luulen, että Jussi sinun kohdallasi ongelma on siinä, että jätät lukematta ja sivuutat ne asiat, jotka ovat epämiellyttäviä. Luet vain ne kohdat, jotka näyttävät mukavalta ja jotka tukevat omaa käsitystäsi asiasta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #18

Nojaa, minulla on Kangasluoman osalta kaksi muuta teoriaa.

Ensimmäinen on se, että Kangasluomalla harvemmin on kunnollisia argumentteja, joten hän keskittyy etsimään tekstistä jonkin yksittäisen sanan jonka voi ymmärtää väärin, ja sen jälkeen pyrkii pilaamaan keskustelun pakottamalla muut jankkaamaan omasta virhetulkinnastaan.

Toinen vaihtoehto on se, että Kangasluomalle on vain liian vaikea rasti ymmärtää, että tekstin otsikko ja ensimmäinen kappale kertoisivat mitä toisella kappaleella tarkoitetaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #22

Onko Tomista siis vaikea myös ymmärtää miten nämä epäilyt salaliitosta ovat syntyneet? Lue Tomi huolellisemmin mikä minun kantani asiaan on niin ei tule hutaistua mitä sattuu. Minusta on helppo ymmärtää miten ne ovat syntyneet ja miksi niistä uutisoidaan. Yhtä helppoa kuin on ymmärtää se, että miksi niitä tutkittiin.

Ja jos pysytään blogin aiheessa niin on helpompi käydä keskustelua. Ei ole mitään hyötyä kommentoida ainoastaan, että joku ei ymmärrä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olisiko reilumpaa kirjoittaa että Trump ei ollut osallinen Venäjän vaikuttamisyrityksiin?
Meilläpäin ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan. Tuo "ettei.... löytynyt todisteita" jättää oven avoimeksi että jos kuitenkin .....ei vain löydetty.
Olisko kuitenkin myös niin että länsivaltojen epävakaata tilannetta luo lähinnä nk. vihervasemmisto?
Normaali tilannehan on demokratiassa se että vaalien jälkeen kansa yhdistyy valitun (-tujen) taakse?
Jopa USA:ssa on ennen käynyt näin. Soinia lainatakseni "Pulinat pois".

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos nyt vaaditaan rehellistä uutisointia niin tämä on suoraan Barrin lyhennelmästä.

"The Special Counsel states that “while this report does not conclude that the President committed a crime, it also does not exonerate him.”

Olenko esittänyt sen sisällön jotenkin väärin?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #14

Jos Barr pitää Trumpia syyttömänä, niin miksi hän kirjoittaa. "it also does not exonerate him"

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #23

Olisiko liian vaikeata suoraan myöntää että koko farssi on ollut täysin tarpeeton?

Se olisi kova kolaus USA:n oikeusjärjestelmälle. Myöntää että varamstikin kymmeniä miljoonia on tuhlattu täysin turhaan huhupuheiden perusteella.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #25

Tarpeeton? Huhupuheita? Kymmeniä ihmisiä on syytetty ja useita vaikuttamisyrityksiä on löydetty. Demokratiako ei kaipaa noiden asioiden tutkintaa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Tuo "ettei.... löytynyt todisteita" jättää oven avoimeksi että jos kuitenkin .....ei vain löydetty."

Arvossapidetty lakitieteen emeritusprofessori moitti kovin sanoin Muellerin lausuntoa. Hänen mukaansa syyttäjä joko syyttää, jos on syytä, tai sitten jättää syyttämättä. Mitään ehdollista tai epämääräistä ei saa siihen jättää. hän vertasi lausuntoa lakitieteellisen tiedekunnan harjoitusesseehen, jossa arvosanan toivossa pyritään kattamaan kaikki mahdollisuudet.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ja tuossa raportissa selkeästi todetaan, mitkä ne vaikutusyritykset olivat.

"The Special Counsel's investigation determined that there were two main Russian efforts to influence the 2016 election. The first involved attempts by a Russian organization, the Internet Research Agency (IRA), to conduct disinformation and social media operations in the United States designed to sow social discord, eventually with the aim of interfering with the election."

"The second element involved the Russian government's efforts to conduct computer hacking operations designed to gather and disseminate information to influence the election."

Ja todetaan myös, että Trumpin kampanjaan oltiin useasti venäläisten taholta useaan otteeseen yhteydessä mutta tutkimuksessa ei löydetty todisteita salaliitosta tai koordinoinnista heidän kanssaan.
"But as noted above, the Special Counsel did not find that the Trump campaign, or anyone associated with it, conspired or coordinated with the Russian government in these efforts, despite multiple offers from Russian-affiliated individuals to assist the Trump campaign."
https://www.nytimes.com/interactive/2019/03/24/us/...

Eli, ei sitä kovin vaikea ole ymmärtää, että mistä tutkimukset johtuvat.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Ei olekaan, tutkimukset johtuvat Demareiden katkeruudesta vaalitappiossa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kysyä sopii, onko Vilen aito journalisti ja toimittaja kunnioittaen hyviä alan ammattilaisoppeja ja arvoja, vaiko propagandisti, agitaattori ja ihmismielien poliittinen ohjaaja tiedotusvälineiden kautta ?

No tämä Trumpcase päättyi joka tapauksessa kyllä hänen osaltaan perin nolosti.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Mikään ei ole vielä päättynyt.N.Y.S.D yleisen syyttäjän virasto on tunnetusti maan sitkein, osaavin ja arvostetuin nimenomaan talousrikoksissa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kyse oli kai nyt Trumpin väitetyistä väärinkäytöksistä Venäjä avusteisesti, johon ei ole löydetty mitään näyttöä, huolimatta 2 vuoden intensiivisestä tutkinnasta.

Muutoinhan äijä on läpimätä, ainakin mitä omiin taloustekemisiin tulee vuosikymmenten varrella.

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi

Trump on tehnyt hyvin näkyvää bisnestä New Yorkissa vuosikymmenet suoraan N.Y.S.T.:n nenän alla. Onko se laiminlyönyt tehtäviään, kun ei ole vienyt miestä oikeuteen? Mistä löytyi tämä uusi innostus tutkintoihin, kun Trump on istunut Washingtonissa jo pari vuotta?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Osaako Lauri kertoa mitä virhettä uutisoinnissaan Paulan pitäisi pyytää anteeksi? Mitä noloa tässä hänen kohdallaan on?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vilenin uutisointi on osoittautunut Trumpin osin pahasti falskiksi ja ennenaikaisisi olettamuksiksi vakaan totuuteen ja faktoihin perustuvan journalismin sijaan.

Noloa on se, että uutisesta ei sitten tullutkaan uutista, vaan ihan jotakin muuta huolimatta "silmukan kiristymisestä".

Anteeksipyytämisestä en ole lausunut sanallakaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #40

Voitko antaa esimerkin Vilenin falskista uutisesta?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #41

En nyt lähde kaivelemaa Vilenin yksittäisiä uutisointeja erikseen, mutta kyllähän hän sotki pahasti omassa asemassaan vastuullisen journalistiikan ja henkilökohtaisen Trump-inhonsa keskenään.

Niin kovin yli-innokkaasti odotteli Mullerin tutkimuksen tuovan Trumpin kauden tiensä päähän.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #47

Eipä tietenkään löydy esimerkkiä. Tämä on taas tällaista mediakritiikkiä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #48

”Eipä tietenkään löydy esimerkkiä”

Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon. Tässä on vain yksi. Vilen ei tyydy asioiden objektiiviseen uutisoimiseen, vaan teksti on pitkälle juoruilua ja vihjailujen esittämistä.

”Stonen syytteiden myötä Muellerin Venäjä-tutkinnassa otettiin taas askel lähemmäksi Trumpia”

”Entä miksi tämä on merkittävää ja mahdollisesti raskauttavaa Trumpin kampanjan ja Trumpin kannalta?
Siksi että ulkovallan kanssa vehkeily tai vaaliavun haku ulkovallalta on Yhdysvalloissa liittovaltiotason rikos.”

https://yle.fi/uutiset/3-10615290

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #52

Missasit uutisen alun, jossa luki isolla "Analyysi:". Luulisi ex-toimittajan tietävän mitä se tarkoittaa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #54

En tietenkään missannut. Ja mikä on pointtisi?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #55

Mikä analyysissa oli virheellistä?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #57

Sisältö, jossa ei esitä asioita objektiivisesti vaan teksti perustuu ennenaikaisiin olettamuksiin, vihjailuun ja juorujen esittämiseen. Tuossahan suoraan vihjataan, että Trump on kampanjassaan vehkeillyt ulkovallan kanssa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #62
Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #52

Vilenin tekstin otsikko: "Analyysi: Stonen syytteiden myötä Muellerin Venäjä-tutkinnassa otettiin taas askel lähemmäksi Trumpia" Kyseessä on ns. kolumni.

"Kolumni on sanoma- tai aikakauslehdessä omalla palstallaan säännöllisesti julkaistava lyhyt kirjoitus, jossa toimittaja tai avustaja esittää oman mielipiteensä jostakin ajankohtaisesta aiheesta. Kolumnisteiksi pyydetään usein poliitikkoja tai muita julkisuuden henkilöitä. Kolumni eroaa uutisesta siten, että kirjoittaja esittää siinä henkilökohtaisen mielipiteensä ja tarkastelee asiaa vain valitsemastaan näkökulmasta."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolumni

"Entä miksi tämä on merkittävää ja mahdollisesti raskauttavaa Trumpin kampanjan ja Trumpin kannalta?"

Onko tämä juoru vai vihjaus? Perustele.

"Siksi että ulkovallan kanssa vehkeily tai vaaliavun haku ulkovallalta on Yhdysvalloissa liittovaltiotason rikos."

Onko tämä juoru vai vihjaus? Perustele.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #58

Aa. Tämä on siis syy sille, että tiedotusvälineet ovat nykyään täynnä "Analyysejä" ja "Näkökulmia". Ei tartte toimittajien olla niin tarkkana objektiivisuuden suhteen.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #63

Ehkä:

Analyysi: Stonen syytteiden myötä Muellerin Venäjä-tutkinnassa otettiin taas askel lähemmäksi Trumpia Roger Stonen pidätyksen jälkeen keskeinen kysymys kuuluu: kuka Trumpin kampanjasta oli häneen yhteyksissä Wikileaksin Clinton-materiaaleista, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Paula Vilén.

pitäisi kirjata seuraavasti "kirjoittaa presidentin Donald Trumpin väärinkäytöksiä tutkiva toimittaja Paula Vilén".

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #86

Viren: "pitäisi kirjata seuraavasti "kirjoittaa presidentin Donald Trumpin väärinkäytöksiä tutkiva toimittaja Paula Vilén""

Millä perusteella pitäisi kirjata mainitsemallasi tavalla?

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #92

Vaikeaa, vaikeaa. Jos toimittaja tekee uutisia (vain) Donald Trumpin pimeästä puolesta, niin kai se voidaan YLE-veron iloisille maksajille laittaa tiedoksi.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #98

Viren voinee esittää todisteen siitä, että Vilen tekee uutisia vain Donald Trumpin pimeästä puolesta.

Tässä pari juttua, joiden pohjalta Viren esittää todisteet:

Terveisiä täisalongista! Yhdysvalloissa munankuumennin on täitaiston tappava mutta kallis ase
Yhdysvalloissa täiden hävittäminen on miljoonabisnestä, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Paula Vilén.
https://yle.fi/uutiset/3-10693108

Washingtoniin paluusta kehkeytyi lähes kaksiviikkoinen kadonneiden matkalaukkujen metsästys ja oppitunti yhdysvaltalaisyhtiön asiakaspalveluun
USA:ssa asiakaspalvelija on yhä useammin kone, jonka ohittaminen vaatii sitkeyttä, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Paula Vilén.
https://yle.fi/uutiset/3-10369977

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #98

Vahva on Virenin mediakupla, jos hän luulee Vilenin kirjoittavan vain Trumpista. Ei ihme jos analyysi jää ohueksi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #58

”Kyseessä on ns. kolumni.”

-> Voihan se olla kolumni tai voi olla olematta. Se on joka tapauksessa Ylen alustalla julkaistu kirjoitus Trumpista, jonka sisältö on sitä mitä se on. En tiedä, mitä yrität osoittaa tuolla Wikipedia-lainauksella.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #65

Haluan valistaa tietämätöntä. Opetan medialukutaitoa sinulle. Olen samaa mieltä, että Vilenin analyysi on kirjoitettu Ylen alustalle. Analyysin sisältö on mitä on ja sinun on opeteltava elämään sen kanssa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #69

Ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä sinä ehkä haluat. Mutta ehkä olettamuksia sinun ei kuitenkaan kannata tehdä.

Jos taas satun tarvitsemaan opetusta jossakin asiassa, niin käännyn jonkun aivan toisen kuin sinun puoleesi.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #74

Kun kerroit tietämättömyydestäsi niin halusin enemmän tietävänä auttaa sinua.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #84

Niinhän sinä varmaan halusit. Nyt kävi kuitenkin niin, että auttamisesi ei tarjonnut mitään lisäarvoa kenellekään eikä se vastannut mihinkään kysymykseen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #90

Opetukseni ei kohdallasi tarjonnut lisäarvoa. Kaikille ei voi opettaa kaikkea.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #94

Se johtui vain opetuksen sisällöstä. Ei itsestäänselvyyksien toistaminen tai wikipedia-artikkelien kopioiminen ole mitenkään laadukasta opetusta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #97
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #52

Niin, tutkinta oli merkittävää, koska siinä tutkittiin "mahdollisesti" raskauttavaa liittovaltiotason rikosta. "Vehkeilyä" saati maanpetosta ei löytynyt. En nyt muista Vileninkään sellaista odottaneen.

Kampanjan vaalirahoitusrikokset ovat jo todistettuja. Oikeuden harhauttaminen on selviö, vaikka vielä emme tiedä, voidaanko Trump henkilönä liittää siihen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #48

Löytyy esimerkkejä yllin kyllin, mutta en yhden Kangasluoman inttämisen takia ala niitä sen enempää kaivella.

Voin myös sopia, että Trumpin venäjäkytköksistä on mainittu paljon ikäviä väitteitä, mutta muutoinhan mies on YLE:n ja HS:n mukaan ihan hyvä tyyppi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #71

"Löytyy esimerkkejä yllin kyllin, mutta en yhden Kangasluoman inttämisen takia ala niitä sen enempää kaivella."

Erinomaisen laadukasta mediakritiikkiä, sinulla olisi yllin kyllin esimerkkejä mutta minun takiani et tarjoa yhtään. Eikö sinun pitäisi perustella syytöksesi itsesi takia?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #82

Ei tarvitse. YLE on uutisoinut Trumpin epäillyistä venäjäyhteyksistä ja niiden tutkinnasta kymmeniä kertoja, vaaleista 2016 lähtien, mutta katsos ihme, kuinka vaikeaa näitä on jälkikäteen sitten löytääkään YLE:n uutishausta. Ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen.

Mihinkähän lienevät hävinneet.

Muisti ei kyllä petä - tai valehtele.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #95

#95. Itse en ole erityisemmin seurannut Paula Vileniä. Tässä kuitenkin 77 300 hakutulosta Yleltä aiheesta "Trump, Venäjä". Sieltä varmaan voit osoittaa tarvittavat esimerkit. Keskity lähitunneiksi vaikka lukemaan näitä.

https://haku.yle.fi/?q=trump%20venäjä&language=fi

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #95

Ei ole vaikea löytää Vilenin uutisointia eivätkä ole mihinkään hävinneet, tekosyy. Tuskin sinä olet otsikoita enempää koskaan lukenutkaan, kunhan toista muilta opittua mantraa Ylen uutisoinnista. Kannattaa aina lukea uutiset itse niin ei joudu näin nolosti selittelemään.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Vilen on aivopesun uhri, tai hän on itse yrittänyt tehdä sitä meille muille. Osalle puheenvuorolaisistakin se on uponnut kuin kuuma veitsi voihin.

Käyttäjän EeroKilpinen kuva
Eero Kilpinen

Der Spiegel-lehden toimittaja sepitti uutisia. Sai kenkää. Trumpin mielikuvitusseikkailuja selostaneet ja väitettyjä väärinkäytöksiä hypettäneet luultavasti jatkavat länsimaisen laatujournalismin keulakuvina. Suomen lehdistö ei ole kyennyt edes oma-aloitteeseen tutkivaan analyysiin vaan kaikki täkyt on suoraan lainattu Guardianin, CNN, Washington Postin ja New York Timesin aineistosta. Kotimainen media on suorastaan nostanut esiin Trumpia vastustavien toimittajien käännösteoksia vailla kritiikin häivää. Taas yksi rimanalitus ja huomenna sama meno jatkuu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomessa on otettu nyt ihan tavaksi rakentaa uutisointia vasemmistolaisen brittiaviisin The Guardianin uutisointia lainaten.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Relotius ei ollut uutistoimittaja.Hän teki paljon haastatteluja mm artisteista sekä ihmiskuvauksia alueilta,minkä ihmiset eivät todennäköisesti koskaan tulleet lukemaan hänen juttuja.

Jukka Ryhänen

Saisiko nyt vielä jostakin ne konkreettiset toimet joilla Venäjän epäiltiin vaikuttaneen? Mitä ne olivat?

Kuiskailuja ihmisten korviin kadulla USA:ssa?

Lentolehtisiä ilmakehästä tiputettuna?

Karkkeja, pesukoneita tai muuta lahjontaa äänestäjille? Äänestä Trumpia niin saat uuden tv:n jonka Venäjä maksaa sinulle?

Hypnotisointia?

Sähkömagneettinen pulssi?

Jukka Ryhänen

Mueller (ei Muller) ei ole tällä blogialustalla. Kysymykseni on kohdistettu tämän blogin kommentoijille.

Eli konkretia oli mikä?

Mistään yleisestä disinformaatiosta tai vastaavasta hölynpölystä ei ole nyt kyse.

Konkreettiset toimenpiteet jotka on yksilöitävä. Aika, paikka, teonkuvaus ja tekijän nimi.

Lähden nyt lounaalle mutta lueskelen vastauksesi myöhemmin.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #37

Konkreettiset toimenpiteet jotka on yksilöity. Aika, paikka, teonkuvaus ja tekijän nimi:
https://www.justice.gov/file/1080281/download

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #37

Melkoisen lappusilmäinen pitää olla, jos Ryhäsen tavoin ei usko sitäkään, että venäläistahot aikuttivat vaalitulokseen aktiivisesti. Keskustelu on koskenut sitä, tilasiko Trumpin kampanja vaikuttamisen. Ja vaikka olisi tilannutkin, oliko se Trumpin oma idea.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #75

"aikuttivat".... PItää olla: YRITTIVÄT vaikuttaa. Vai oletko sitä mieltä, että he ratkaisvat vaalitukset Trumpin hyväksi. Ilman Putinia Trump olisi hävinnyt ... Sitäkö tarkoitat?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #79

"Yrittivät vaikuttaa" on itsestäänselvyys. "Vaikuttivat" vain todennäköistä. Pohdin hetken, kumpaa ilmausta käytään. Pysyn päätöksessäni. Trumpin voitto ratkesi muutamilla tuhansilla äänillä parissa kuolevan teollisuuden valtiossa.

Sovitaan, että tämä oli mielipide. Viestini ilmaisee kiistattoman tosiasian, jos muutetaan sanamuodoksi "yrittivät vaikuttaa".

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #83

Tämä onkin hyvä kommentti:

Trumpin voitto ratkesi muutamilla tuhansilla äänillä parissa kuolevan teollisuuden valtiossa.

joka kertoo, millä halveksunnala suhtaudutaan ihimisiin, jotka eivät istu "Silicon Valleyn juppikahviloissa".... Oletko kuullut sellaisesta periaatteesta kuin, että kaikki ihmiset ovat saman arvoisia?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #87

Tässä tapauksessa ihmiset eivät nimenomaan ole samanarvoisia. Valitsijamiesjärjestelmä suosii dramaattisesti pienten osavaltioiden asukkaita. Trump sai lähes kolme miljoonaa ääntä vähemmän kuin Clinton.

Pietarin juppikahviloista käsin voidaan keskittyä vaikuttamaan pieniä osavaltioita kiinnostaviin huuhaalupauksiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #88

"Valitsijamiesjärjestelmä suosii dramaattisesti pienten osavaltioiden asukkaita. "

Ja juuri sellaiseksi on USA:n perustuslaki sen tarkoittanutkin. Ja sitten ollaan pahana, jos se toimii.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #130

Sellaiseksi se tarkoitettiin 1700-luvulla. On aika korjata.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #139

Liittovaltiot toimivat omalla tavallaan; ehkä maidän ei kannata neuvoa heitä, miten heidän pitäisi asinsa järjestää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #144

Suomessakin on yhä eduskuntavaalipiirit, mutta presidentin valinnassa siirryttiin suoraan kansanvaaliin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #146

Trump voisi tulla Suomeen, tällä kertaa opintomatkalle ;)

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #146

Koska Suomi on ollut liittovaltio?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #177

Relevantimpi kysymys on, koska Yhdysvallat tulee tälle vuosisadalle ja luopuu valitsijamiesjärjestelmästä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #184

Kolmesta viimeisestä presidentistä kaksi on valittu vähemmistön äänin.

Jukka Ryhänen

Epämääräiset vihjailut jostakin "dis" informaatiosta ovat täysin merkityksettömiä. Netti on täynnä "dis" informaatiota koko ajan, sitä suolletaan parhaillaan tänään esimerkiksi Uuden Suomen kommenteissa. Sitä tulee koko ajan kaikista Suomen medioista.

Jatkuvaa vaikuttamisyritystä. Joku yrittää saada jonkun toisen uskomaan omaan asiaansa.

Sitä tekevät kaikki maailman maat, kaikki mediat. Ja käytännössä kaikki maailman ihmiset.

Netti pitää sulkea heti jos tätä ei haluta.

Jukka Ryhänen

Kun globalistit saivat ei-toivomansa presidentin niin kaikki keinot tulivat sallituiksi pyrkimyksessä syrjäyttää Trump.

Hyödyllisiä polttoaineita tarjosivat feministit, vähemmistöt ja muu kapinaporukka.

Jopa Suomessa asti USA:N hyvän ja pahan välinen taistelu tuntuu.

Elämme lopun aikoja ystävät hyvät. Kannattaa etsiä totuutta.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Pieni kevennys (Kamala Luonto):
- Olenko minä lihonnut?
- Et ole.
- Taidat valehdella!
- En suinkaan ... Sanoin vain vaihtoehtoisen totuuden.

Jukka Ryhänen

Siinä että Venäjä ja USA pyrkivät eri tavoin vaikuttamaan toisiinsa ei ole mitään uutta. Sitä on tapahtunut aina ja kaikin mahdollisin tavoin.

Jos Venäjä pitäisi löytää syypääksi Trumpin presidentiksi tuloon niin pitäisi lähteä aika paljon kauempaa. Venäjän olisi pitänyt pystyä vaikuttamaan siihen että Trumpista tulee USA:ssa tv-julkkis, noin nyt aluksi. Sitten siihen että hän pääsee presidenttiehdokkaaksi.

Jne.

Ehkä Venäjä suunnitteli kaiken alkaen jo Trumpin esi-isistä? Lisäksi lähetti itä-blokista hunaja-ansan jota kautta pääsi ohjaamaan? Sirutti Trumpin? Jokin laite värähtelee Melanian taskussa jota kauko-ohjataan Kremlistä?

Vai onko joku murtautunut koneelleni ja syöttää tekstiä nimissäni?

Tai onko yön aikana kehooni asennettu muokkauslaitteisto jota nyt kauko-ohjataan jostakin?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Trumpin kampanjaväki riemuitsi.FBI ei tullut mieleenkään.Ei edes sadan kontaktin jälkeen

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kumman ristiriitaista, kaikki julkisensananneuvoston vastuulehdet sekä YLE että MTV
ovat päivästä toiseen, viikosta toiseen, vuodesta toiseen kirjoittaneet täyttä tuubaa
Trumpista.Pakkohan se oli uskoa mitä” arvovaltaiset” lehdet kirjoittivat, siis täyttä
tietoista aivopesua.Niinsanotut Valemediat kirjoittivat aiheesta paljon
totuudenmukaisenmin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Voitko sinä, Antti, antaa esimerkin jutusta, joka on täyttä tuubaa Trumpista? Kovasti on syytöksiä, ilman ensimmäistäkään esimerkkiä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Tässä on Julkisen sanan neuvoston päätös koskien Yleisradion virheellistä Trump-uutista.
https://yle.fi/uutiset/3-9795421

Yleisradio kieltäytyi aluksi korjaamasta jutussa ollutta virhettä ja teki korjauksen vasta sen jälkeen, kun oli saanut tiedon kantelusta Julkisen sanan neuvostolle.

Nyt kun sait kaipaamasi esimerkin, niin miten kommentoisit asiaa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #50

Ei koske Vileniä, eikä Venäjä-tutkintaa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #51

Sinähän pyysit esimerkkiä jutusta joka on täyttä tuubaa Trumpista. Jos tuubaksi katsotaan virheellinen uutisointi ja sen jälkeen jutussa olleen virheen korjaamisesta kieltäytyminen, niin tuo kelvannee esimerkiksi.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Ehkä helpompaa olisi, jos voisit mainita yhden (=1) positiivisen tai neutraalin uutisen Trumpista, jonka YLE on esittänyt.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #56

Ei taida Matti todistuksen taakka toimia noin. Akateemikkona tiedät varmasti sen. Sinä kirjoitat, että virheellistä uutisointia pitäisi pyytää anteeksi muttet anna esimerkkiä sellaisesta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #56

Ehkäpä Viren osoittaa, miksi alla oleva uutinen ei ole positiivinen/neutraali koskien Trumpia:

"Trump vaatii Kiinaa poistamaan tullit maataloustuotteilta – Yhdysvallat ja Kiina ovat lähellä kauppasopimusta
Trump perusteli vaatimusta sillä, että kauppaneuvottelut maiden välillä ovat edenneet.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaatii Kiinaa poistamaan amerikkalaisille maataloustuotteille asettamiaan tuontitulleja.

Trump esitti vaatimuksensa Twitterissä perjantai-iltana.

Viestissään Trump perusteli vaatimustaan sillä, että kauppaneuvottelut Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä ovat viime aikoina edenneet.

Talouslehti Financial Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun) maat ovat lähellä kauppasopimusta. Trump tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin myöhemmin tässä kuussa.

Yhdysvallat ja Kiina ovat Trumpin valtaannousun jälkeen ajautuneet kauppasotaan ja asettaneet toisilleen tulleja tuotteille, joiden arvo on satoja miljardeja euroja.

Kiinan amerikkalaisille maataloustuotteille asettamat tullit ovat vahingoittaneet Yhdysvaltain maataloussektoria, kuten soijantuotantoa, josta kolmannes viedään Kiinan markkinoille.

Monet maatalousvaltaiset osavaltiot ovat Trumpin vahvaa tukialuetta."
https://yle.fi/uutiset/3-10670655

Ylen uutisessa toki mainitaan, että tullit ovat vahingoittaneet Yhdysvaltain maataloussektoria.
Tämä toteamus voidaan tietenkin tulkita negatiiviseksi. Tämän tiedon olisi voinut jättää pois uutisesta.

Alla tilastotietoa maataloussektorista:

Fiscal 2019 agricultural exports are projected at $141.5 billion, down $1.9 billion from fiscal year 2018 and unchanged from the August 2018 forecast, largely due to decreases in soybeans and cotton.
Soybean export volumes are down because of declining Chinese purchases from the United States as a result of trade tensions, and export value is also down, in part due to a record U.S. crop that continues to pressure soybean prices lower.
Oilseed and products exports are down $100 million from the November forecast to $27.8 billion, primarily due to lower soybean volumes.
Grain and feed exports are forecast down $100 million to $33.7 billion following a projected decrease in coarse grain exports from last quarters forecast.
https://www.ers.usda.gov/topics/international-mark...

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Ja pisteet veti kotiin Jussi Halla-ahon Perussuomalaiset jotka ei lähteneet sopulipopulismiin mukaan Donald Trumppia solvaamaan. Laura Huhtasaarikin pressaehdokkaana puolusti Donald Trumppia monasti ja sai siitä sapiskaa silmilleen. Sanottakoon etten ole PS:en vaan tarkkailen uutisvirran kulkua mielenkiinnolla.
Muutoin kiitos blogistille näistä huomioista, muutoin nyt on havaittavissa Ylellä punavihervasemmistolainen invaasio.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Paulalle, Saskalle ja Kotkavuorelle paljon jaxuhaleja, meditoimalla ja terapialla elämä taas raiteilleen ;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mindfullness auttaa saamaan henkisen tasapainon takaisin.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Minkä tähden YLE:llä pitää olla toimittaja (tai peräti kaksi) USA:ssa, jos uutiset koskevat vain presidentti Trumpin vaalivoittoa vuodelta 2016. Uutiset voi vallan mainiosti kopioida kansainvälisestä uutisvirrasta.
Olisi kiva kuulla jotain todellisia uutisia USA:sta (autoteollisuuden tilanne, ovatko pankit kuralla vain huipulla, miten pärjätään maatiloilla tai itärannikon pikkukaupungeissa, millainen on yliopistojen rahoituskriisin tilanne, miten latinot soputuvat työmarkkinoille, miten eri siirtolaisryhmät tulevat toimeen keskenään, mihin suuntaa huumetilanne kehittyy, miksi kouluttamattomien palkat ovat samalla tasolla kuin 1970, miten keskiverto amerikkalainen selviää sairaalamaksuistaan, ........
Liian vaikeaa. Sen sijaan 1000 uutista Trumpin Venäjä-kytkennöistä. Se on YLE:n "julkisen palvelun missio"

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Ylellä on kymmenkunta ulkomaankirjeenvaihtajaa ympäri maailmaa. Ulkomaanpäivärahat pyörivät kaikilla. Sitä voi miettiä, mitä ollaan saatu vastineeksi.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Ylen kertomat uutiset eivät koske vain presidentti Trumpin vaalivoittoa. Tässä esimerkki USA:n autoteollisuudesta: "General Motors vähentää väkeä tuhansilla – Trumpille kylmä suihku
GM:n jättisaneeraus on takaisku presidentti Trumpille, joka lupasi kauppapolitiikallaan suojata työpaikkoja mm. Yhdysvaltain autoteollisuudessa."
https://yle.fi/uutiset/3-10527046

Tässä esimerkki pankeista USA:ssa 2018: "USA:n talousministeri soitti pankkeihin ja kysyi, riittävätkö niiden rahat
Talousministeri Steven Mnuchin on ryhtynyt poikkeuksellisiin toimiin vakuuttaakseen sijoittajat Yhdysvaltain talouden vakaudesta."
https://yle.fi/uutiset/3-10570801

Tässä esimerkki maatiloista: "Trumpin kauppapolitiikka kuristaa soijantuottajia ja koettelee uskoa presidenttiin kannatuksen ydinalueilla – "Jos voitolliseksi ei päästä parissa vuodessa, moni voi hakea muutosta"
Kiina kosti Trumpin asettamat tullit ja asetti soijalle 25 prosentin tullin. Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasodassa uusia tulleja otetaan käyttöön tänään."
https://yle.fi/uutiset/3-10366333

Yle uutisoi USA:n tapahtumista laajasti, ei vain Trumpin vaalivoitosta 2016. Jos ei huomaa uutista Ylen lähetyksessä tai nettisivuilla, se uutinen on silti olemassa.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Eikähän täässä ollutkin jo kaikki. Trump & Putin 1000. USA 3. Sitä paitsi ao. USA-uutiset ovat suoraan uutissähkeistä, ei niitä varten tarvitse matkustaa Amerikkaan. Missä ovat "omat uutiset"; tutkivan jounalistin kultakalat?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #89

Paula Vilen on USA:ssa jalkautunut tutkivan journalistin rooliin, jotta saisi tehtyä "omia uutisia", joita Viren tuntuu arvostavan. Ainakin, jos on uskominen professoria: "Mutta nyt ei Paulan tarvitse enää päivystää liitovaltion vankilan Oltsvillen portilla odottamassa Trumpia kuljettavan autosaattueen saapumista ja Trumpin pukemista keltaiseen univormuun."

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Lieneekö Matti vika siinä, että Trump-hysteria estää lukemasta noita muita uutisia, joita on tarjolla runsaasti? On muodostunut kupla, jossa akateemikonkin on vaikea tutkia mediaa objektiivisesti.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tämän päivän uutisten mukaan keskilännen viljelijöiden kauppasodasta johtuvat tappiot ovat odotettua pienemmät.Ei juuri riitä vienniksi asti.Sää kun ei ole suosinut viime aikoina.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo ”Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa.”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006047061.html

Raportin tulos salaliittosyytteiden osalta ei ole mikään yllätys.

Katsoin mielenkiintoisen neliosaisen dokumenttisarjan Trumpin ”kuningastiestä” Yhdysvaltain presidentiksi Netflixissä lähes vuosi sitten. Dokumentin mukaan uran alkutaipaletta avitti mafiallekin töitä tehnyt lakimies. Trumpin uran alkuaikoina hänen lakimiehenään ja mentorinaan toimi Roy Cohn, jonka asiakaskuntaan kuuluivat mm. newyorkilaiset edesmenneet donit Anthony "Fat Tony" Salerno, Carmine Galante ja John Gotti Wikipedian mukaan. Näidenkään herrojen puheille tavallisella tallaajalla ei ollut mitään asiaa Mafian hierarkiassa. Asiat hoidettiin välikäsien kautta. Trumpilla on tuntunut myös näitä välikäsiä riittävän.

https://www.vanityfair.com/news/2017/06/donald-tru...

Roomalainen valtiomies ja filosofi Seneca on todennut: ”Aika paljastaa totuuden.”

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Trumpilta saattaa vielä löytyä business/vero -sotkuja, mutta niillä ei presidenttiä saa pois virastaan. Kaikessa tapauksessa Muellerin tutkimuksessa oli kysymys vehkeilystä Venäjän kanssa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tärkeä huomio sinänsä, että järkevin tapa päästä vaaleilla (vaikka vähemmistöääninkin) valitusta johtajasta eroon, on seuraavat vaalit.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Keskustelua käydään ikään kuin Muellerin raportti olisi julkaistu. Kaikki tietomme perustuu Trumpin siht... anteeksi oikeusministeri Barrin muutaman sivun tiivistelmään.

Oikeusministeri kertoo tulleensa yhdessä apulaisoikeusministeri Rod Rosensteinin kanssa siihen lopputulokseen, että Trump ei syyllistynyt oikeudenkäytön estämiseen. Edes Muellerin omaa mielipidettä emme tiedä.

Näin Johannes Kotkavirta:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006047061.html

Lisättäköön varmuuden vuoksi, että Kotkavirta ei ole Yhdysvalloissa todellakaan pääasiassa tai pelkästään Trump-uutisia tekemässä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

YLE on päättänyt, että Ronald Reagan oli tyhmä näyttelijä, molemmat Bushit sotahulluja. Obama oli, ellei aivan jumalan poika, niin ainakin maailman pelastaja. Nyt Trump on pahiksista pahin. Tätä totuutta pitää toki olla Yleltä kaksi toimittajaa vakuuttelemassa kansalaisille.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Varsinkin USA:n RR ja Britannian MT saivat osakseen YLE:n raivon 1980 luvulla. Sylettämiselle ei tahtonut tulla loppua lainkaan.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Ylipäänsä en ymmärrä, miksi Trumpista eli tuosta ehkä narsistisimmasta nykypolitiikosta ja persoonallisuushäiriöstä kärsivästä henkilöstä pitää koko ajan toittaa. Suuruuden huulluden taudista ei ole parannuskeinoa, se on yhtä ääretön kuin universium. Niin kauan hullus jatkuu, kun suusta ruoka alas menee ja aivot saavat tarvitsemansa glukoosin.

Trumpin oneglma on vain, että isä ei antanut tarpeeksi keppiä lapsena ei ohjeistanut rehelliseen ja vilpittömään elämään.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Oletko tehnyt psykologisen diagnoosin hänestä? Jos, niin esitä se, olisi hirveän mielenkiintoinen.

Leikki leikkinä, kuka kuvittelee että tuollaiseen virkaan ylipäätään pääsee muu kuin todella fiksu mies?

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Pasi on ilmeisesti saanut riittävästi keppiä. Ja on hyvillään siitä.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi Vastaus kommenttiin #107

Vapaa kasvatus, Mutta yleensä henkilöt, jotka piireittävät jamyötäilevät vallanpitäjää ovat samasta puusta veistetty. Kuten Hitlerin ympärillä oli kiduttajia, jotka suorastaan nauttivat ihmisten tuhoamista ja samaten Stalinin, Maon, Francon, Mussolinin ym.. Mutta se on jäänyt arvoitukseski mitä mieltä Viren on? Mistä puusta veistetty.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi Vastaus kommenttiin #128

Arvon proffasta vain näkee kirjoituksista milloin puhuu akateemisen loppututkinnon suorittanut hlö ja milloin ideologisti, siksi jää arvoitukseksi mistä puusta? En usko, että temperamenttipiirteet, jotka ovat perittyjä vaikuttaisivat asiaan ehkä kokemusten vaikutukset plastisiin luonteenpiirteisiin?

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #143

Professori on tätä kirjoittaessaan vain tavallinen kansalainen, joka äärimmäisen turhautunut siihen tapaan, jolla media manipuloi kansalaisia. Surullista on, että moni on sokea tälle manipuloinnille tai on jopa mielissään siitä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#106: Kaikki eivät arvosta Trumpin älynlahjoja. Seuraavat Trumpin nimittämät ja hänen kanssaan valkoisessa talossa työskennelleet pitävät häntä idioottina/ääliönä/heikkolahjaisena:

Puolustusministeri Jim Mattis
Kansliapäällikkö John Kelly
Kansliapäällikkö Reince Priebus
Talousneuvonantaja Gary Cohn
Turvallisuusneuvonantaja H.R. Mc Master
Valkoisen talon strategi Steve Bannon
Ulkoministeri Rex Tillerson

https://www.politico.com/story/2018/09/04/trumps-i...

Trumpin poliittisista vastustajista, jotka pitävät häntä heikkoälyisenä, saisi ehkä pidemmän listan mutta heitä voi moittia puolueellisesta näkemyksestä.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #111

Muellerin tutkinta ei kai kohdistunut Trumpin (tai Sirenin) älynlahjoihin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #113

Jocken kysymykseen tuo kommentti taisi kohdistua. Virenkin lienee sitä mieltä, Trumpin tapauksessa ennätyksellinen määrä hänen omaa väkeään pitää häntä heikkolahjaisena. Saako siitä uutisoida vai onko sekin pidettävä yleisöltä piilossa?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #113

Vastasin viestissä #106 esitettyyn: "kuka kuvittelee että tuollaiseen virkaan ylipäätään pääsee muu kuin todella fiksu mies?"

Laitoin viestini alkuun tunnisteeksi #106, jotta lukija tietäisi mitä asiaa olen kommentoimassa.

Tähdennän, että Muellerin tutkinnalla ei todellakaan ole mitään tekemistä viestissä #106 esitettyyn mielipiteeseen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #116

Ohi meni. Esitin kysymyksen Pasi Salmelle koskien hänen tekemäänsä diagnoosia Donald Trumpin älynlahjoista.
Jos Donald Trumpin älynlahjoista keskusteleminen liittyy blogikirjoitukseen niin silloinhan Pasi Salmi on aivan oikein kommentoinut Donald Trumpin älynlahjoja. Edellytys tietenkin on että on edes jonkinlainen tutkimus tehtynä.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi Vastaus kommenttiin #119

Narsistin näkee jo kaukaa. Mutta yleensä kuten jo Virenin kommentiin totesin, että pata on kantensa valinnut ja ylipäätään vallanpitäjien ympärille on keräytynyt samasta puusta veistettyjä tyyppejä. Hitler, Stalin, Mussolini, Franco, Mao, Castro, Kekkonen, Paavo Lipponen jne.. Viimeinen älykäs politiikko yhdysvalloissa lienee ollut Henry Kissinger. Sen jälkeen on menty pääosin retoriikan tasolla ja päähänpinttyminen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #129

Hyvä täytyy näön olla.
Millälailla tuo nimilitania liittyy Donald Trumpin älykkyyten?

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi Vastaus kommenttiin #132

Samalla lailla kun listaankin. Millaisia tyyppejä ympäröi näitä historian isoja miehiä. Nyt näyttää että Trumpia on ympäröinnyt epäkelvot tyypit. Narsistin ympäröi narsisti ja suuruudenhullun toinen suuruuden hullu. sadistin ympäröis sadisti ja masoksistin sadisti jne..

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi Vastaus kommenttiin #132

Näkee miten käyttäytyy ja miten esiintyy. Mutta usein kuten jo totesin näitä tällaisia ihmisiä ympäröi samanlaiset hännystelijät, joilla samoja piirteitä. Mutta jokaine tietenkin voi kysyä kysymyksen miksi hännystelen tai kannatan Trumpia tai Obamaa. Syyt lienevät syvemmällä kuin moni uskookaan.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi Vastaus kommenttiin #119

Enhän minä älynlahjoista. Narsisti, suuruudenhulluus ja vastaavat eivät vaikuta älykkyyteen. Eikö Salvadori Dali todennut, että hullun ja älykkään ero on siinä, että Dali tiesi olevansa älykäs. Mutta se ei poistanut kuitenkaan sitä epäilystä etteikö hän olisi ollut myös hullu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jenkeissä sanotaan että hän puhuu vain New Yorkilaisittain.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Trump oli oppilaana sisäoppilaitoksessa, sotilasakatemiassa. Isä pisti hänet sinne siksi, että oppisi elämään kurinalaista elämää.

Tuossa myöhemmin puhutaan diagnoosista. Arvostettu ja pätevä psykiatri Claes Andersson teki Trumpista etädiagnoosin, mutta sisältöä en muista. Löytyy varmaan vielä jostakin.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jos Andersson on psykiatrina tehnyt ”etädiagnoosin” tapaamatta potilasta ja uskottelee, että se on pätevä, on hän toiminut ammattieettisesti väärin. Tosin minun diagnoosini Anderssonista on: Vanha horisko, jonka pään kommunismi on pehmentänyt. (Ei tieteellinen arvio)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #123

Trumpista löytyy hyvin suurella varmuudella ainakin yksi virheellinen diagnoosi.
Trump välttyi kutsunnoilta podiatristin lausunnon perusteella.Lääkäri oli myöhemmin kertonut tyttärelleen tehneensä palvelun palvelusta-
McCain näyttäytyi Trumpille raukkana pelkurina tämän jouduttua Vietnamissa sotavangiksi.Kone sai osuman
McCain haudattiin syyskuussa.Trump pilkkasi häntä vielä viime viikolla.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi Vastaus kommenttiin #126

Voi olla, että on myös pedofiili, koska oman lausuntonsa mukaan oma tytär on kaikkein kaunein? mene ja tiedä sanoi kiteen nimismies.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #133

Minkälainen on se isä joka ei pidä omaa tytärtään kauneimpana, rippumatta siitä mitä ympäristö sanoo?

Olisihan se kornia jos iskä sanoisi että "oi että sinä pikku tyttöseni olet ruma"? Varmaan tytöstä tuntuisi mukavalta?

Menee aika pitkälle tuollainen vihjailu jo? Olipa sitten Kiteen nimismies tai ei.

ilmoitan täössä varmuuden vuopksi että itselläni ei ole tyttäriä.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi Vastaus kommenttiin #123

Suurin osa diagnooseista tehdään etänä ilman potilaan tapaamista.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #127

Henkilö, joka vielä 1980-luvulla kulki kommunistien (SKDL) talutusnuorassa, ei nyt ole kaikkiin vakuuttavien asiantuntija ihmisten poliittisten mielipiteiden oikeellisuuden arvioinnissa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #145

#145. Nyt alan jo epäillä, että joku trolli on kaapannut Virenin tilin. Anderssonhan ei tuossa arvioi mielipiteitä lainkaan, saati niiden oikeellisuutta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #147

Ainakin psykiatrin oikeudet pitäisi ottaa andersonilta pois. Julkiset ideologiset kaukodiagnoosit eivät kai psykiatrinkaan etiikkaan kuulu.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #145

Mitä Trumpiin ja hänen sielunelämäänsä tulee, niin siihen voisi löytyä ehkä vastausta kirjasta ”The Dangerous Case of Donald Trump.” Kirjan toimittaja Bandy X. Lee on Yalen yliopiston lainopillinen psykiatri ym..
Vuonna 2017 hän organisoi konferenssin Trumpin mielenterveydestä Yalen yliopistossa ja toimitti oheisen kirjan Wikipedian mukaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Dangerous_Case_o...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #154

Onkohan koskaan ennen järjestetty oikein konferenssia istuvan presidentin mielenterveydestä?
Minkähänlainen meteli siitä syntyisi jos vastaava järjestettäisiin vaikkapa Sauli Niinistöstä?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #158

On irrelevanttia pohtia tuota. Sauli Niinistön käytös ja lausunnot eivät viittaa älyllisten kykyjen vakaviin puutteisiin tai persoonallisuushäiriöön.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Koko Venäjä uutisoiti oli vain savuverho sille, että Trumppia päästiin lyömään
kuin vierasta sikaa,totuudella ei niin väliä kunhan ukko saadaan savustettua ulos
Päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen täysin
tietoisesti ja suoranaisesti ilkkuen.Se siitä vastuullisesta mediasta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#96. Olet sitten sitä mieltä, että paljastuneet kymmenet rikokset, edes Paul Manafortin tuomiot, eivät liity tutkintaan mitenkään?

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

That’s the point. Kun mediassa parhaaseen katseluaikaan toistetaan päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, että x:n (mahdollisia) rikoksia tutkitaan, x:ää epäillään rikoksista, x:n sukulaiset(kin) ovat joutuneet epäiltyjen joukkoon, x:n lähtälasketa on alkanut, yhä uusia x:ään liittyviä johtolankoja on löytynyt, verkko x:n ympärillä kiristyy”, ”z % kansalaisista on valmis nostamaan syytteen” …. ei tarvita lausetta ”x on rikollinen”

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kaikki nuo ovat kuitenkin totta. Pitäisikö Trumpin kohdalla tehdä poikkeus ja jättää uutisoimatta? Sinun mielestä Vilenin pitäisi pyytää anteeksi. Epäselvää on vielä, että mitä. Saisiko siitä esimerkin?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #109

Onhan tässä ketjussa jo annettu useita esimerkkejä, mutta ne olivat sinulle liian epämiellyttäviä, joten et osannut kommentoida niitä mitenkään.

Tuon ilmiön nimi on kognitiivinen dissonanssi.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kognitiivinen_diss...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #109

"Olisiko pitänyt jättää uutisoimatta..." - on trendikästä dikotomiaa, kaikki tai ei mitään. Samaa lajia kuin rajat kiinni -rajat auki, eikä siltä väliltä voi olla mitään.

Kun jokin on totta, ei sitä samaa totuutta tarvitse joka päivä joka tuutista toitottaa, se totuus tulee silmistä ja korvista ulos. Kuin länsimainen tv-mainonta, jossa viestiä iskostetaan alitajuntaan jatkuvalla toistolla.

Kun täällä otettiin Claes Andersson esille, niin siteeraan vastapainoksi Kari Rydmanin kirjoitusta "Trump ja Putin - viholliskuvat ja veljeily" http://karirydman.blogspot.com/2018/07/trump-ja-pu...

"Kun siis joku Trump, oudosti ja ehdottoman epädiplomaattisesti käyttäytyvä valtionjohtaja käy keskustelemassa kansainvälisten häirikköjen kanssa, tapaa sekä pirun (Kim) että belsebuubin (Putin), sitä pidetään paheksuttavana. Entäpä jos henkilökemiat osuvat edes sen verran yksiin, että herrat voivat ainakin sanoa tuntevansa toisensa? Eikö se olekin äärimmäisen arveluttavaa? Entäpä jos se tavalla tai toisella edistääkin keskinäistä toimeentuloa ja sitä myötä rauhaa? Sehän juuri tässä pelottaakin, syistä joita kuvasin edellä."

Kannattaa lukea ne Rydmanin edellä kuvatut syyt uhkakuvien rakentelusta. Mediakin valitsee puolensa, siksi on hyvä ajatella itse. Obama oli taasen median suosikki, vaikka hän jää historiaan USAn tähän asti sotaisimpana presidenttinä. Sellainen "poikkeus" on tehty hänen kohdallaan, ettei Jenkkien sotatoimista uutisoitu Obaman operaatioina.

Sääli, että tutkiva journalismi on kadonnut lähes kokonaan ja tilalle tullut mielipideorientoitunut lööppijournalismi, ihmisten tunteisiin vetoavaa jounalistien populismia.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Turning point - the beginning of the end of Trump administration:

https://media.8ch.net/file_store/8732049c9b1fe7f84...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olen aina ollut sitä mieltä, että vassari Demokraatit on tämän ihmiskunnan vaarallisin jengi. Hyväkäytöksisiä petoja.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tämä ei liity Yleen, mutta liittyy Trumpiin ja siihen, että Aberdeenin yliopistosta löytyy myös omat Vireeninsä .Ja siihen kuinka helvetin pieneltä iso mies voi näyttäytyä.
On paljon mahdollista,että tämä on näytetty Suomessakin joskus vuosikymmenen alussa ennen Obaman toista kautta.

https://www.youtube.com/watch?v=fsfLTvnzwI8

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Aiheessa on vaikea pysyä, kun "päähenkilö" herättää niin kovasti tunteita. Sehän ihan sallittua, mutta onko oikein, että verovaroin palkat tiedonvälittäjät saavat sekottaa tiedot omat tuntemuksensa (asenteensa) ja oikeat tiedot keskenään.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Kuten totesin, en ymmärrä miksi koko ukosta vouhotetaan? Aikansa voisi käyttää muuhunkin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jotta voimme tätä arvioida niin voitko antaa esimerkin tällaisesta toiminnasta? Yhtään Vilenin uutista et ole linkannut vaikka hänen työtään arvostelet voimakkaasti. Ainoastaan täysin irrallisia ilmauksia.

Onko tällainen professorin mielestä asiallinen tapa esittää kritiikkiä?

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Esimerkin, joka auttaisi sinua jakuttamaan asiasta loputtomiin. Jos olet sitä mieltä median/Ylen raportointi asiaan ollut tasapuolista, niin "fine". Yle on parasta, mitä voit saada.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #149

En minä ole Ylen puolella. Sinä vain nyt moitit voimakkaasti toimittajaa tarjoamatta yhtään esimerkkiä varsinaisesta uutisoinnista. Se ei ole reilua mediakritiikkiä. Jos tarjoat esimerkin väärästä tai valheellisesta uutisoinnista, jota pitää pyytää anteeksi niin hyväksyn sen heti.

Tämä meni jankkaamiseksi ainoastaan siitä syystä, että sinä et osaa antaa yhtään ainoata uutista väitteidesi tueksi.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #151

Voi taivas, etkö löydä mitään muuta blogia, johon voit kirjoittaa "kommenttejasi". Mutta yritetään vielä kerran. Jos toimittaja kirjoittaa kaksi vuottaa lähes päivittäin uutisia Trumpin Putin -kytkennöistä, joita ei ole erikoisyyttäjä Muellerin mukaan ole, siis vielä kerran - ei ole, niin onko uutisointi oikein?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #155

Mueller hoiti tutkintaa kahden vuoden ajan. Jos tutkimisen aihetta ei olisi Muellerin mielestä ollut niin hän olisi lopettanut tutkinnan alkuunsa. Tutkinnalla oli siis perusteet. Viren moittii Vilenin raportoinnin määrää ja laatua koskien Muellerin tutkinnassa tapahtuneita käänteitä. Laadun moittimisen suhteen Viren pysyttelee yleisellä tasolla - se on Virenin mielestä huonoa sen takia, että se on huonoa. Määrässäkin on Virenin mukaan moitteen sijaa, sitä on liikaa, ilman mitään kriteeriä siitä paljonko on paljon/liikaa.

Ehkäpä Vilenin olisi pitänyt vaieta sopivassa määrin, olisiko uutisointi sitten ollut oikein? Etenkin jos Viren voi kertoa sopivan vaikenemisen määrän. Ehkäpä Vilen olisi jättänyt uutisoinnin vähemmälle sillä perusteella, että hänen olisi pitänyt etukäteen tietää mikä Muellerin raportin sisältö tulee olemaan?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #155

"Jos toimittaja kirjoittaa kaksi vuottaa lähes päivittäin uutisia Trumpin Putin -kytkennöistä, joita ei ole erikoisyyttäjä Muellerin mukaan ole, siis vielä kerran - ei ole, niin onko uutisointi oikein?"

Tuollaisista tutkinnoista ei siis saa kirjoittaa jos tutkinnan lopussa kohde todetaan syyttömäksi? Aika erikoinen kanta professorilta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #151

Kiitokset Matti Virenille. Auttaisiko tämä yhtään Jussi Kangasluoman ongelmaan:
http://villekauppinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272...

Toki Paula Vilenin ohella, myös MTV3:n Mari Karppinen ja YLE:n Pöntinen ovat tehneet Vilenin ja HS:n muutamien toimittajien ohella samaa tasoa olevaa ns. agendajournalismia.

Heidän valitsemistaan asiantuntijoista suodattuu sama sanoma em. linkin kautta. Kunhan tutkijat tarttuvat asiaan, löydämme satoja juttuja tästä aiheesta runsaan parin vuoden ajalta. Odotellaan...

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari Vastaus kommenttiin #151

Kangasluoman kommentointi on oksettavaa ja samaan aikaan niin kovin nähtyä. Täytyisi olla sosiaalisesti aivokuollut jotta ei näkisi Trumppiin kohdistuneen äärettömästi panettelua tämän aiheen tiimoilta, mutta koska kukaan ei tietenkään sano mitään suoraan, niin jälkikäteen on kiva pistää sormet korviin ja lällättää: "Emmä vaan näe sitä, todista!"

Tämä ei kuitenkaan onneksi mene kenellekään täysjärkiselle läpi, joten Kangasluoman vääntö sataa vain persujen laariin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #164

Tämähän on kiinnostavaa, mainitaanko Vilenin Trump-jutuissa tai Muellerin raportissa persutkin :) Tervetuloa tälle planeetalle.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #164

Väitteiden todistaminen näyttää olevan hankalaa tosiaan. Riparilla on kyllä erityisen heikko vatsa argumentoinnille.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vilenin edeltäjä, onko sen nimi Pirkko Pöntinen, oli jo ennen Trumpin valintaa paljon Trump-vastaisempi. Kuin suoraan Kansanuutisista tai Tiedonantajasta.

ps Kalle Haataisen ohjelmassa Areena , Ylen lähettämä toimittaja esiintyi 1968 tapahtumista Yhdysvalloissa. Tämä 24 vuotias vaihto-oppilas hengasi jopa Black panthereiden kanssa. Analyysi, mikä on nyt ilmestyneessä kirjassa, ei varmasti ole syntynyt aktuellissa ajassa, todennäköisesti aika kullannut muistot näin jälkikäteen. Kannattaa kuunnella vajaan tunnin lähetys emerita professorin kokemuksista mustassa 1968-vuoden Amerikassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#125. Kommentista on vaikea saada selvää, mutta osoittanee oikeaksi alustajan havainnon, että aiheessa on vaikea pysyä.

Aku Tumpuvaara

MAGA 2020!
Trump voitti taas!
Emme koskaan väsy voittamiseen!
Irti EU:sta; heti NATOon!

Jukka Ryhänen

Kylläpä päivä täyttyi ja vierähti pitkäksi, en päässyt takaisin keskusteluun aiemmin.

Toisaalta sillä välin ehti miettiä. Mikä on lopulta oleellista? Miksi Trump/Clinton kamppailun lopputulos on otettu niin vakavasti USA:n ulkopuolellakin kuten Suomessa. Miksi esimerkiksi HS:n Saarikosket lähetettiin raportoimaan USA:han ikään kuin kyse olisi koko maailman kohtalosta.

Onko kyse globaalista arvojen ja moraalin myllerryksestä ja siitä että totuus pyritään ratkaisemaan änestämällä. Epäilemättä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Tietäisit enemmän jos olisit seurannut uutisia. Uutisissa ja uutisanalyyseissä oli paljonkin taustaa sille, mikä on oleellista. Olet nämä missannut ja nyt joudut kyselemään näin jälkikäteen.

Jukka Ryhänen

Ilkka, Ilkka. Toppuuttelepa vähän. Jos haluat käydä aikuista keskustelua niin ei kannata lähteä tuolle linjalle.

Olen avoin perustellulle keskustelulle mutta en tuollaiselle.

Olen väkisin joutunut seuraamaan niin sanottua uutisointia joka on ollut suomalaisessa mediassa lähes pelkästään antikristillistä uhoa ja inhoa.

Hyvän ja pahan välistä taistelua. Sinä osoitat merkkejä asemoitumisesta pahan puolelle. Toivottavasti näin ei ole.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #188

Olet kommenteillasi osoittanut, että joko et tiedä tai ymmärrä parin viime vuoden uutisten sisältöä koskien USA:ta, Trumpia ja Venäjän sekaantumista USA:n presidentinvaaliin.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #192

Hyvä Ilkka. Olet asiallisen tuntuinen keskustelija, joskus näyttää olevan joitakin piikkejä. No niin kai kaikilla meistä.

Vakavasti yritän nyt jotakin vastata tuohon kommenttiisi. Harmi vaan kun on koko ajan kiire taas tänään ja ehtisin vasta myöhään illalla paneutumaan paremmin. Mutta:

Omasta näkökulmastani sen verran että riemuitsin todella vilpittömästi ja rajusti kun Trump voitti. Tämä johtui siitä että koin median asenteen vaalikamppailun aikana ja Trumpin ehdokkuudesta lähtien aivan järkyttävän asenteelliseksi ja puolueelliseksi. Nautin valtavasti siitä ähäkutti tunteesta ja pitkästä nenästä jota saattoi osoittaa esimerkiksi suomalaisille feministitoimittajille jotka kauhusta kankeana eivät saaneet happea kun uutinen Trumpin voitosta tuli. Se oli unelmaa, amerikkalaista unelmaa. Nähdä kammottavien tomppelien joutuvan täysin lamaantuneiksi.

En siis arvosta feminismiä vähääkään vaan pidän sitä täysin sielunvihollisesta olevana lopun ajan kammottavana eksytyksenä joka tuhoaa länsimaat ja niiden arvojärjestelmän ja hierarkian kuin syöpä. On jo tehnyt sen. Oikeuslaitos on mädäntymässä jo hyvin pitkällä joka on viimeisiä linnakkeita. Koululaitos on jo täysin mätä. Poliisi on ajettu alas, vähemmistöt ylös. Perversio kukoistaa, normaalius on väärin. Jne jne.

Kaikkea tätä jota pidän saastana edusti Clinton.

Obama raivasi tietä lopulliselle synnin vallalle mutta siihen tuli vielä hetkeksi stoppi.

Jos Venäjä todella sai aikaan Trumpin valinnan niin kiitän siitä Jumalaa. Venäjä on voimakkaasti hengellinen ja uskonnollinen maa.

En kuitenkaan usko Venäjällä tai millään muullakaan maalla olleen sellaista vaikutusta joka olisi jotakin ratkaissut.

Äänestäjät ratkaisivat. Se riittää.

Jukka Ryhänen

Vaalitulokseen vaikuttamisesta:

- jos annettuja ääniä ei ole peukaloitu tulos on oikea

Piste.

Jukka Ryhänen

Puheet vaikutus "yrityksistä" ovat käsittämättömiä. Mitä on yritetty? Miksi se jäi yritykseksi?

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Ehkä se selviää raportista, joka kai julkaistaneen .. Toistaiseksi on selvinnyt, että FSB on käyttänyt "nettimainontaan" muutamna sata tuhatta dollaria ... Silla pääseekin jo pitkälle.
Tai ehkä tästä löytyy:
https://www.youtube.com/channel/UCittVh8imKanO_5Ko...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#168:
Tässä on Ylen uutisanalyysi suomeksi. Ehkäpä tämä lisää tietojesi määrää/laatua, koska englannin kielinen Muellerin syytekirjelmän sisältö jäi sinulta ymmärtämättä/lukematta.

https://yle.fi/uutiset/3-10080384

Sekä Suomessa että USA:ssa rangaistava teko on rangaistava riippumatta siitä miten hyvin tai huonosti teko onnistuu.

Jukka Ryhänen

Eli muutama venäläinen aktivisti ja muutama sometili sekoitti 350 miljoonan amerikkalaisen päät? Sitäkö tarkoitat?

Siis vakavissasi?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #187

En tarkoita, enkä tiedä mistä olet tällaista päähäsi saanut. Venäjä todistettavasti pyrki vaikuttamaan USA:n presidentinvaaliin Trumpin hyväksi. Tämän faktan olen todennut. Vakavissani.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #187

Vähän säälittävää jo. Trump sai ääniä 62 984 825. Se riitti voittoon, kun Clinton sai "vain" 65 853 516.

On löydetty vaalikampanjarikoksia, mutta kukaanhan ei ole vaatinut vaalituloksen peruuttamista eikä älykkyystestiä äänestäjille.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #194

Clinton sai 48.2% äänistä, ei sekään mikään enemmistö ole. Kovasti vaadit nyt älykkyystesteja ja mielenterveysarvioita muilta. Oletko vakuuttunut, että oma tilanteesi on hallinnassa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #198

Hmmm.. Sanoin, että kukaan ei ole vaatinut. Jonkinlaista lukutaitoa voisin vaatia professorismieheltä. Pitäisikö tarkistaa riippumattomasta lähteestä, että Matti Virenin tiliä ei ole kaapattu?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #209

Kevään abiturienttien ei tarvitse hermoilla äidinkielen kokeen suhteen. Todella vaatimattomalla kyvyllä pääsee taloustieteen proffaksi Turkuun.

Jukka Ryhänen

Kaksi ehdokasta. Kaksi puoluetta. Nainen. Mies. Feministi. Machomies.

Siinä se. Mihin tässä pitäisi vaikuttaa? Ei noita asioita voi muuttaa. Ihmisten päätökset tapahtuvat lopulta tunteella ja pärstäkertoimella. Yksinkertaisten ja primitiivisten mielikuvien perusteella.

Eniten yritti vaikuttaa USA:n oma media. Tietenkin.

Muu maailma: on täysin mahdoton kenenkään selvittää kuka julkaisi mitäkin tietoa tai väitteitä ja missä ja kuinka moni niitä luki ja vaikuttivatko nämä tiedot mitenkään ihmisiin tai heidän käyttäytymiseensä.

On liian teknokraattista ja yksinkertaista ja elämälle vierasta että netin kautta voitaisiin muuttaa mielikuvia täysin erilaisia ääripäitä edustavista ehdokkaista.

Puhumattakaan siitä miten tällainen viestintä pystyttäisiin USA:n ulkopuolelta kohdentamaan ja toimittamaan tehokkaasti kun äänestäjien huomion vie armotta kotimaan oma media.

Äärimmäisen kaukaa haettua ja täysin epätodennäköistä. Mahdotonta. Suoraan sanottuna järjetöntä puhua edes teoriassa.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Tässä Ylelle vähän uusia aiheita:

"Pyöreän maapallon kannattajien aika käy vähiin"
"Verkko rokotteiden ympärillä kiristyy"
"Tutkinta maapallon litteydestä entisestään paisunut"
"Uusia todisteita rokotteiden haitallisuudesta tullut päivänvaloon"

Sisältö voi olla täysi nolla, kuten Trump uutisoinnissakin.

Eikä tarvitse kantaa huolta siitä että Suomen media näyttäisi täysin idiooteilta, koska kuten Kangasluomat sun muut sanovat, jos ei sanota suoraan niin ei sanota mitään, eikö niin. :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tehdään tästä blogistille mahdollisimman helppoa. Riittää kun laitatte uutisen, jossa Paula Vilen kirjoittaa niin kuin lainausmerkkeihin heti blogin alkuun blogisti kirjoitti. Aika noloahan se olisi, jos Vilen ei olisi noin edes missään kirjoittanut.

Missä Paula Vilen käyttää ilmaisua, että "verkko Trumpin ympärillä kiristyy"?
Missä Paula Vilen käyttää ilmaisua, että "aika Trumpin ympärillä käy vähiin"?

Aika epäreilua on myös syyttää Vileniä vääränlaisesta uutisoinnista, jos uusia todisteita on tullut päivänvaloon tai tutkinta on paisunut ja hän kirjoittaa, että näin on tosiaan käynyt.

Ja jos vaikka yhden uutisen tähän saisi, jossa Trumpin syyllisyyttä pidetään pomminvarmana niin se riittäisi. Nämä kaikki ovat kuitenkin väitteitä suoraan tuolta blogista, ilman yhtään linkkiä Vilenin varsinaiseen uutiseen.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Kuka on puhunut kirjoittamisesta; kuuntele kaikki Paulan uutiset. Minun puolestani Paula voi vapaasti keskittyä uutisoimaan mistä haluaa; mutta miksi minun pitää ulosoton uhalla maksaa hänen raporteistaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kritiikkisi jää vain niin ohueksi kun sinulla ei ole tarjota ainoatakaan esimerkkiä tästä väärästä uutisoinnista, jota pitäisi pyytää anteeksi. Miten sinä akateemikkona suhtautuisit siihen, opiskelija esittää kritiikkiä muttei viittaa millään tavoin kritiikin lähteeseen, jotta voit tarkistaa, että onko kritiikkiin aihetta?

Yle-verosta väittely onkin sitten taas ihan eri kritiikki.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #180

Viren tarjosi täsmällisen esimerkin heti alussa. Vuosikaudet rummutettu Trumpin joutuvan liriin ja näytöt tulee. Kaikki media, kaikki toimittajat, käytännössä, sama sanoma.

Ei tullut näyttöjä. Ei joutunut liriin.

Saivartelu toimii huonosti tässä tapauksessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #186

Mistä uutisesta täsmällinen esimerkki on? Vuodet on uutisoitu todella poikkeuksellisen tutkinnan etenemisestä ja sen päätyttyä tuloksista. Osaako Ryhänenkään sanoa, että mikä uutinen tarkalleen ottaen on uutisoitu väärin?

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #189

Poikkeuksellista on ainoastaan se että istuvaa presidenttiä lyödään ja arvostellaan päivästä päivään median toimesta.

Kiistätkö tämän?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #191

Valtaapitävien kriittinen tarkastelu on median tehtävä. Trumpin lähipiiriläisistä moni on tunnustanut ja osa menee linnaan, se on poikkeuksellista, siitä uutisointi ei.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #195

Fox News arvosteli Barack Obaman huonoa harkintakykyä. Kyllä Obama antoi aihettakin mutta hän kesti kritiikin kuin mies, toisin kuin herkkähipiäinen Trump.

Trevor Noah on showohjelmassaan muistellut Obaman aiheuttamaa kolmea kansakuntaa ravistellutta kohua. Muun muassa Fox käsitteli niitä ankaralla kädellä ajankohtaisohjelmissaan. Videolinkkien materiaali saattaa järkyttää, joten kukin katsokoon nämä ikimuistoiset hetket omalla vastuullaan.

1. Obama astui alas helikopterista ja "veti käden lippaan" sotilaalle lattekahvi kädessään.
https://www.youtube.com/watch?v=ool3zz_ws60

2. Obama piti lehdistökonferenssia kesäaikaan ja hänellä oli vaaleanharmaa puku, ei siis musta tai tummanharmaa.
https://www.youtube.com/watch?v=WrTf6CaTTc0

3. Kun Putinista julkaistiin kuva, jossa hän ratsasti hevosella ilman paitaa niin samoihin aikoihin Obamasta tuli julki kuva, jossa hän esiintyi pyöräilykypärä päässään.
https://www.youtube.com/watch?v=timvZTKr5HQ

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #180
Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #197

Klikkaa viestissäni #196 olevia linkkejä. Toivottavasti onnistuu ja menee jakeluun. Linkit toimivat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #197

Kiitos Matti, tuo selventää todella paljon sitä mistä kuplasta olet saanut tietojasi blogia varten ja sen esimerkkien puutteen. Totuutta Infowarsin toimittajalta.

Se ei toisaalta auta meitä yhtään lähemmäs sitä, mitä uutisointiaan kotimaisten toimittajien pitäisi pyytää anteeksi.

Hieman huolestuttaa se, että professorismies jakaa täällä Infowarsin toimittajan sisältöä kritiikittä ja vaatii Ylen toimittajalta anteeksipyyntöä uutisoinnista, jota ei kuitenkaan pysty millään tavpin yksilöimään ja esittämään.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #202

Yritin päästä sille tasolle, jolta sinäkin ponnistat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #204

Et vielä ihan päässyt, kannattaa kurottaa pois sieltä Infowarsin salaliittojen syövereistä kohti vastuullisempia sisällöntuottajia ja parempia perusteluja.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #202

Professoreita, jotka ovat omaksuneet propagandan narratiivin omakseen, on ollut ennenkin. Siinä joukossa on ollut myös nimekkäitä professoreita. Huolestuttavaahan se on.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #205

Minullekin tuli kyllä yllätyksenä, että kotimaisen yliopiston proffa levittää Infowarsin toimittajien sisältöä. Se siitä mediakriittisyydestä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ainoa ongelma Mueller -tutkinnassa on, että raportti tuli n. puoli vuotta liian aikaisin. Arvokas mediavaikutus olisi pitänyt säästää lähemmäksi vaaleja.

Demokraatit keksivät kyllä jotain jäynää. Nyt pelikenttä on vapaa kaappaista pohjimmaisia mujuja todella syvältä alitajunnasta. Tunteella pitää mennä eteenpäin, kuten aina.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Muellerin tutkinnan aikataulun säätäjä oli Mueller itse, koska hän toimi itsenäisessä roolissa. Ymmärrän toki, että olisit halunnut Muellerin selvitystyön poliittista ohjausta mutta Yhdysvaltain järjestelmä ei toimi haluamallasi tavalla. Koeta nyt kuitenkin kestää tämä pettymys.

Olet nähtävästi ihminen, jonka ohjenuorana on "Tunteella pitää mennä eteenpäin, kuten aina". Sinun kannattaa kuitenkin tietää, että on olemassa ihmisiä, jotka ottavat asiat asioina ja eivät käsittele niitä pelkästään tunteidensa kautta.

Jukka Ryhänen

Tämän tason keskusteluissa ei ole ollenkaan kysymys oikeuden käymisestä jossa olisi tuomari, syyttäjä, asianomistaja, luettaisiin syytteet, vastattaisiin niihin, esitettäisiin todisteet ja vastatodisteet jne.

Jos tätä ei ymmärrä niin on väärällä foorumilla. Käräjäoikeuden yleisöpenkki on oikea paikka.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Kas, tuli kirjoitettua melkein samasta aiheesta ja vielä samana päivänä. Pitäisi vissiin vähän aktiivisemmin lukea Puheenvuoroa mutta toisaalta "top-listat" päivittyy kaikenmaailman höpöhuutamisella ja jankkaamisella turhan nopeasti, kiitos hörhöjen Korsossa ja Itiksessä, ja siitä riittää taas väiteltävää muutamaksi päiväksi. Kun ne natsit ja niiden kaverit.

http://villekauppinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272...

Jukka Ryhänen

"Valtaapitävien kriittinen tarkastelu on median tehtävä. Trumpin lähipiiriläisistä moni on tunnustanut ja osa menee linnaan, se on poikkeuksellista, siitä uutisointi ei."

Kangasluoma kommentoi näin #189.

Ajojahti ei ole sama asia kuin kriittinen tarkastelu. Trumpin kohdalla kyse on koko ajan ollut ei pelkästään ajojahdista vaan selkeästä vallankaappausyrityksetä ja pyrkimyksestä syrjäyttää presidentti.

Mielipuolista vehkeilyä ja maanpetosta.

Vakavia asioita. Toimittajien pitäisi joutua vankilaan, lehdet lopettavaksi jne.

Kangasluoma tuskin on samaa mieltä?

Tunnustuksia on helppo saada kun tarjoaa vastineeksi vapauden ja mahdollisuuden jatkaa uraansa.

Silloinkin kun syytteet ovat vääriä tai perusteettomia moni saattaa haluta mieluummin tunnustaa kuin käydä vuosia oikeutta. USA:ssa rikosoikeudenkäynti on täysin erilainen kuin Suomessa. Sopimista voi joltain osin verrata riita-asian sopimiseen suomalaisittain. Halutaan välttyä pitkältä, epävarmalta ja kalliilta prosessilta ja tehdään kompromissi.

Kangasluoma luennoinee meille lisää?

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Martti Ahtisaari Iltalehdessä 26.9.2017: "- Ei Trumpin tarvinnut venäläisiä avukseen siinä. Yleinen tyytymättömyys oli demokraattiseen hallintoon Obaman aikana". https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201709262200...

Jukka Ryhänen

Viren vs Vilen väittelyn voittivat Viren ja kumppanit 16-2. Huraa! Huraa! Huraa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset