meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Eriarvoisuus lisääntyy

Kansa velkaantuu vuosi vuodelta lisää

Tällä hetkellä noin 800.000  suomalaista joutuu lainaamaan säännöllisesti rahaa selvitäkseen arkisista menoistaan.  Maksuhäiriömerkintä löytyy yli 380.000 suomalaiselta. Tilanne on tiedostettu jo kauan, mutta silti se pahenee vuosi vuodelta. Kaikkiaan reilusti yli miljoona suomalaista joutuu koko ajan kamppailemaan taloudellisia vaikeuksia vastaan. Lisäksi monet perheet ovat luotollisen Visa -tilin ansassa, kuukausi eletään luotolla, seuraavana palkkapäivänä maksetaan lasku.

Maakuntamalli suunnittelee TE- ja yrityspalveluilla työttömien eriarvoistamista

 

Maakuntauudistuksessa nyt suunnitellut TE-, kasvu- ja yrityspalvelut (ns. Kasvupalvelut ja -pilotit) eriarvoistavat työttömiä ilman voimassa olevaa lainsäädäntöä maakuntien välillä ja maakunnan sisällä, ja ovat näin perustuslain 6 §:n eli kansalaisten yhdenvertaisuuspykälän vastaisia.

Ei työttömiä voi käyttää jälleen koe-eläiminä - muistissa on hyvin aktiivimallin aiheuttamat yhteiskuntarauhan häiriöt ja jälkeenpäin paikkailtavat valuviat.

Työttömältä voi leikata vain elämästä – sinäkö pudotat giljotiinin terän?

Ritirinnan työttömyyden kanssa kasvoi siitä johtuva kuolevuus, ja samalla työttömän ansiot romahtivat.

  • Työttömyys aiheuttaa 45 000 itsemurhaa vuodessa. Työttömien kuolleisuus on moninkertainen työllisiin verrattuna
  • Työttömyysavustukseen olisi kuulunut kolmanneksen korotus jo 10 v. sitten, koska se oli laiminlyöty. Ja toinen kolmannes nyt kuluneiden 10 v:n laiminlyöntien takia.

Piteleekö kätesi leima- ja tappokirvestä?

Sipilä tahtoo leikata työttömiltä, vaikka työttömyys tappaa

  • Indeksien jäädyttäminen vaikuttaa harmittomalta ja tekniseltä säästötoimelta, mutta olisi täsmäisku kaikkein heikoimpiin suomalaisiin. - Timo Harakka

Sipilä asettaa yhteiskunnan ryhmät toisiaan vastaan, paapoo toisia ja pudottaa toiset yhteisestä veneestä.

Sipilä osoittaa, että ihmiselämällä ei ole kovassa pelissä mitään arvoa. Työttömyysavustus olisi tarvinnut kolmanneksen verran indeksikorotusta jo 10 v. sitten, jotta sillä pärjäisi ja jotta se olisi samalla viivalla muitten tulojen kohtelun kanssa.

Koeajan pidennys leikkaus opiskelijoilta ja työttömiltä

Joillakin hallitusneuvotteluissa näkyvästi esillä olevilla puolueilla on vaatimus 4 kuukauden koeajan pidentämisestä 1 vuoteen. Tällä uskotaan madallettavan työllistämiskynnystä. Todellisuudessa tällöin ei kysessä enää ole lainkaan koeaika, vaan siirtyminen amerikkalaistyyliseen vapaiden työehtojen järjestelmään. 

Kuka hyötyy keskittämisestä?

Kuka hyötyy keskittämisestä?

Jos suuruuden ekonomia kannattaisi, menisi isoilla kaupungeilla hyvin. Kuntaliitoksia puolustellaan mm. sillä, että hallintoa keventämällä muodostuu säästöjä. Hallinnon osuus on kuitenkin noin 5% kuntien menoista, suurin menoerä on sote-kustannukset. Kuntaliitokset eivät vähennä vanhusten määrää eikä lapsiakaan voi jättää hoitamatta. Laskelmien mukaan Sote-uudistuskaan ei tuo säästöjä. Päinvastoin, osa kustannuksista siirtyy esim. Kelalle lisääntyneiden matkakustannusten vuoksi.

Korjataanko kone vai huono tuote?

Maassamme on ainakin 60 vuotta väitelty rakennemuutoksista. Aikanaan kommunisitit vetivät sen ratkaisuksi jokaiseen ongelmaan. Yksinkertaistettuna siirtyminen kommunismiin ratkaisisi kaikki yhteiskunnalliset ongelmat. Tavallinen tallaaja kyllä ymmärsi jos jokin kone tuotti epäkuranttia tuotetta niin oli kallista korjata kaikki tuotteet kun voitiin korjata kone. Samaa analogiaa käytettiin myös palveluihin eli jos yhteiskunta tuottaa eriarvoisuutta, sairautta, köyhyyttä ja työttömyyttä niin korjataan yhteiskuntakone.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä