meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan neuvosto

Suomen erottava Euroopan neuvostosta

Euroopan neuvoston ja suomalaisen politiikan piirissä kuohuu. Talouselämä uutisoi 23.04.2018, että Vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Jaakko Laakso on osallistunut Azerbaidžanin harjoittamaan lahjontaan.

Tapaus Hanna Mäntylä – Mitkä ihmeen arvot?

Tuoreet uutiset kertovat, että Uusi vaihtoehto -ryhmään loikannut ja entinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä on siirtymässä erityisneuvonantajaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön, missä Mäntylän tehtävät liittyvät radikalisaation, syrjinnän ja syrjäytymisen estämiseen, nuorisoon painottaen.

Siirtymisen edellytyksenä on tietenkin se, että eduskunta antaa Mäntylälle vapautuksen kansanedustajan tehtävistä, mikä lienee läpihuutojuttu.

Erinomainen eettinen kannanotto Euroopan neuvostolta

Euroopan neuvosto otti kantaa sijaissynnyttämistä vastaan äänin 16-14.

"Pariisissa tiistaina äänestetty tulos merkitsee käytännössä, että sekä Euroopan parlamentti että Euroopan neuvosto katsovat sijaissynnyttämisen polkevan lasten ja naisten ihmisoikeuksia sekä kohtelevan lasta kauppatavarana."

Erinomainen päätös ihmisoikeuksien, lastenoikeuksien ja eettiseltä kannalta.

 

http://aitoavioliitto.fi/uutiset/ulkomaat/euroopan-neuvosto-tyrmasi-sija...

 

Sosiaaliturvan kehitysmaa

Suomi on saanut Euroopan neuvostolta moitteet riittämättömästä sosiaaliturvasta. Eipä tuossa mitään niin ihmeellistä ole. Suomalaisen sosiaaliturvan kummallisuuksiin kuuluu eri syistä sosiaalisen avun varassa olevien erisuuruiset tuet.

Kysyä sopii, että miksi esimerkiksi takuueläke ja työttömyysturvan peruspäiväraha eivät voisi olla saman suuruisia?  Eri syistä maksettavat tuet olisi syytä harmonisoida suuruudeltaan ja purkaa siten byrokratiaa sekä sen harjoittama sosiaaliporno.

Jari Vilén EU:n suurlähettilääksi Euroopan neuvostoon

EU:n ulkopoliittinen edustaja Catherine Ashton on nimittänyt Suomen nykyisen Puolan suurlähettilään Jari Vilénin EU:n suurlähettilääksi Euroopan neuvostoon Strasbourgiin johtamaan EU-valtuuskuntaa Euroopan neuvostossa. Hän aloittaa uudessa tehtävässään syyskuun alussa. Vilén pitää valintaansa erityisesti tunnustuksena Suomen johdonmukaiselle toiminnalle ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltion puolesta.

http://yle.fi/uutiset/jari_vilen_nimitettiin_eun_suurlahettilaaksi/7187751

Suomalaisiin luotetaan Euroopassa, ja tätä pidän erinomaisen hyvänä asiana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä