meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan parlamenttivaalit 2019

EU:n herraonni: humalikkoa seuraa huijari?

Junckerin työkyky ja väitetty alkoholismi jäivät arvoitukseksi EU-kansalaisille. Onko Saksan tilintarkastustuomioistuimen ja liittopäivien tutkintakomitean kynsissä oleva von der Leyen lintu vai kala? Joutuuko hänkin vaihtoon? 

Suomalaisen ruoantuotannon edellytykset EU-aikana

Suomalaiset ruoantuottajat ja koko elintarvikesektori ovat olleet 24 vuotta osa Euroopan Unionin yhteistä maatalouspolitiikkaa. Yhteinen maatalouspolitiikka on vakauttanut viljelijöiden tuloa yksittäisistä vuosista 5-7 vuoden ennustettaviin budjettijaksoihin. EU-jäsenyytemme aikana tilojen on ollut mahdollista saada merkittäviä investointitukia.

Puolueiden EU-politiikassa selkeät erot

On outoa, että eduskuntavaaleissa ja vaalikoneissa eivät tulleet näkyviin puolueiden EU-politiikan erot. Eduskunnan suuri valiokunta kuitenkin päättää Suomen EU-politiikasta ja heinäkuussa Suomen tuleva hallitus alkaa puheenjohtajamaana vetää EU-rekeä tärkeimmällä puolivuotiskaudella. Talous- ja rahaliitto EMU:n kehittämisen suhteen suomalaiset puolueet jakautuvat kahteen leiriin. Sdp, Kokoomus, Vihreät ja Rkp kannattavat EMU:n syventämisehdotuksia. Keskusta, Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit vastustavat yhteisvastuun lisäämistä.

Älkää äänestäkö EU-vaaleissa, ne ovat demokratian irvikuva

Äänestämänne ehdokas antaakin paikan toiselle. En äänestä EU-vaaleissa, en luota ehdokkaihin.
Vasemmistoliiton Merja Kyllönen on kertonut ettei ota parlamentaarikon paikkaa vastaan jos tulee valituksi, vaan jatkaa eduskunnassa. Näin tekevät useat kansanedustajat ja rapauttavat entisestään uskottavuutta heikkoon EU-demokratiaan. Taktikointi EU-vaaleissa vetää todennäköisesti vesiperän. Pitävätkö äänestäjät istuvien kansanedustajien EU-vaaliehdokkuutta huijauksena?

Euroopan parlamenttivaalien kannatusmittauksia odotellessa

 

Euroopan parlamenttivaaleihin on aikaa vajaat viisi  viikkoa (26.05.2019). Ehdokasasettelu  vahvistetaan torstaina 25.04.2019.

Viime päivinä on julkisuudessa käyty  osin kriittistäkin  keskustelua monen puolueen (PS 6 , vihreät 4, Vas 2, ja KD 2)  ”kaksoisehdokkaista” eli niistä, jotka ovat ehdolla sekä eduskunta- että eurovaaleissa.

Kohti eurovaaleja

 

Huolimatta puolueemme upeasta vaalituloksesta ja kentän uurastuksesta, kello valitettavasti käy ja uusi haaste nimeltä eurovaalit odottaa nurkan takana sunnuntaina 26.5. Oma vaatimaton arvioni on, että kentän ja koneiston on syytä alkaa virittäytyä jo seuraavaan koitokseen, sillä hallitusneuvotteluista puolueemme on melko varmasti pelattu pois, jopa kuukausia sitten, kun kokoomus ja sdp ovat kassakaappidiiliään hieroneet.

Euroopan parlamenttivaalit jo kahden kuukauden päästä

 

Tuskin  on ehditty omista 14.04.2019 pidettävistä eduskuntavaaleista toipua, kun puolueiden on käytävä vaalitaistoon  26.05.2019 pidettäviin Euroopan parlamenttivaaleihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä