meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallintarekisterilaki

Hallintarekisterilain vaatiman ponnen lakiluonnos vastatuulessa

Hallintarekisterilain yhteydessä vaaditun ponnen pohjalta laadittu lakiluonnos on saanut voimakasta kritiikkiä mm Finanssiala ry:ltä ja EK:lta. 50%:n ennakonpidätystä Suomeen verovelvollisilta tunnistamattomilta osingonsaajilta vaativan ponnen yhteydessä kerrottiin kuinka sijoittajatiedot saadaan kyllä eikä asiassa ole mitään ongelmaa. Itsekin täällä väänsin Toimi Kankaanniemen kanssa aiheesta ja vaadin, että ratkaisun toimiminen käytännössä osoitetaan ennen lain hyväksyntää.

Herää kysymys: Mikä on Sipilän ja Orpon EU ymmärrys? Hallintarekisteri!

Komission varapuheenjohtajan Valdis Dombrovskin vastauksen mukaan EU ei asetuksellaan säätele lainkaan arvopapereiden hallintamalleja jäsenvaltioissa.

 

Mikä on Sipilän ja Orpon tietämys EU asioista? Onko tarkoituksellista valehtelua?

 

Minä en voi jakaa arvoja Sipilän kanssa, jos tällaiset on heidän arvonsa. Millaiset päättäjät johtaa maata, jos edes tästä ei ymmärrystä.

 

A-teeman keskustelu kumpusi syvältä

Eilistä A-teeman keskustelua seuratessa päässä alkoi soida vanha Mutapainin ystävien tunnusbiisi ”Kuraa, uraa, mutaan vaan!”. Nimittäin tämäkin keskustelu kumpuaa syvältä. Se kumpuaa siitä samasta mutakuopasta, johon vuosien varrella on tungettu noin 1,5 miljardia veronmaksajien rahaa. Myös yksityiset sijoittajat ovat tunkeneet kuoppaan sievoisen summan ja menettäneet kaiken. Nimi vaan on vaihtunut Talvivaarasta Terrafameen.

Hallintarekisteröintiä vai arvo-osuuskaupan järjestelmiä

 

”Omaisuudenhoitotilin tilinhaltijalta ja hallintarekisteröinnin hoitajalta vaadittavat selvitykset vuodelta 2013

Miten hallintarekistereihin piilotetun omistuksen osingon ennakkoperintä toimii?

Itseäni hämmentää edelleen, kuinka tämä 50% ennakonpidätys osingoista suomalaisten henkilöiden ulkomaisten hallintarekisterien taakse piilotetun omistuksen kohdalla oikein käytännössä toimisi. Nythän Juha Sipilä ja Petteri Orpo ovat kilvan vakuutelleet todella vahvoin lausunnoin, että ratkaisulla verottaja saa varmasti rahansa pois.

Hallintarekisteri ja SOTE-uudistus vain pimeää rahansiirtoa sisäpiirissä

Hallitus on tällä hetkellä kiireellisessä järjestyksessä ja esitysten puutteista huolimatta nuijimassa läpi sekä SOTE-uudistuksen valinnanvapautta että hallintarekisterilakia. Kumpikaan esitys ei kestä päivänvaloa edes sälekaihtimien takaa, vaan ovat "pienen ihmisen asialla" toimivan hallituksen suoria rahansiirtoja sisäpiirin rikkaille. Esityksillä mahdollisestaan satojen miljoonien veroeurojen piilottaminen ihan laillisesti. Juuri niiden veroeurojen, joita me tavalliset ihmiset KIKY-sopimuksen hengessä sitouduimme maksamaan enemmän, jotta valtio lähtisi nousuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä