*

meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumepolitiikka

Uskalla puhua huumeista!

Tuli vastaan hyvä uusi video, jonka on julkaissut Humaania päihdepolitiikkaa edustava taho.

Suosittelen vilkaisemaan, aikaa siihen kuluu vain alle 5 minuuttia. Hienoa, että tuodaan uutta otetta keskusteluun.

Nyt uskalletaan puhua huumeista. Suomalaiset asiantuntijat kiteyttävät, mikä nykyisessä politiikassa on pielessä, ja miksi tarvitsemme huumeiden ja huumepolitiikan käsittelyyn uudenlaista, tutkimusnäyttöön perustuvaa otetta.

Se että huumeista keskustellaan ei tarkoita sitä, että oltaisiin huumemyönteisiä.

 

Huumeiden kieltolaki toimii loistavasti

Tänään on taas saanut lukea monista eri medioista kuinka hyvin huumeiden kieltolaki toimii.

Markkinoille puskee kokoajan uusia entistä vahvempia aineita, osasta ei edes tiedetä miten ne vaikuttavat.

Suomessa löydetty äärimmäisen vaarallista lääkeainetta – jo pelkkä ihokontakti voi aiheuttaa tukehtumiskuoleman

Minä ja viina

Ihminen kaipaa huumetta, muodossa taikka toisessa,  aina silloin tällöin.  On aina kaivannut ja tulee kaipaamaan.

Alkoholin käytön, tupakankin, olemme kohtuullisen hyvin vuosien saatossa oppineet, haittavaikutuksineenkin.  Lakia ei tule enää kiristää.  Toivon, että lapsenlapseni oppivat kohtuullisen alkoholin käytön eivätkä  sorru arvaamattomiin korvikkeisiin jotka helposti korvaavat  kansallisjuomamme kossun.

Setä Sininen ja hänen koiransa

Taannoisessa Turun Sanomien artikkelissa Lounais-Suomen vuoden poliisi, Turun poliisilaitoksen ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä, harmittelee huumekoirien julkisella paikalla ”ulkoiluttamisen” kieltämisen vaikeuttavan heidän työtään. Laillisuusnäkökulmasta toiminta ei kuitenkaan kestä tarkastelua: tästä ei pääse yli eikä ympäri, ei apulaisoikeuskansleri muuten olisi antanut kieltävää päätöstä  - pitää olla de facto syy epäillä jotakuta ennen koirien käyttöä.

 

Ville Nieminen ja kieltolaki

Ville A. Nieminen kirjoitti 13.7 puheenvuorossa kuinka "huumeiden käyttäjät ja heidän tukijansa" käyttävät sanaa kieltolaki puhuessaan huumeiden laittomuudesta. Blogia ei voinut kommentoida, joten päätin kirjoittaa oman puheenvuoroni kertoakseni oman näkemykseni asiasta. 

 

Eväitä huumeiden vastaiseen taisteluun

Huumeiden vastaisessa taistelussa tärkeintä on ymmärtää, mitkä ovat eri osapuolten intressit ja miten huumeiden käyttäjien ja huumekauppiaiden intressit saadaan vastakkaisiksi.

Huumemarssi

"Ei se ole itseltäni pois millään tavalla."

Eikö tunnu jotenkin tutulta lauseelta. Tällä samalla lauseella vihervasemmisto perustelee kaikkia uusia kotkotuksiaan, kuten homoavioliittoja ja nyt huumeiden laillistamista.

Helsingissä järjestetty hamppumarssi on hyvä peitenimi HUUMEMARSSILLE. Sillä tuskin siellä ollaan hakemassa vapautusta hamppuköysille.

Huumekeskustelussa sekoittuvat tunteet ja faktat

Olen seurannut niin suomalaista kuin kansainvälistä huumepoliittista keskustelua sekä kerännyt tietoa globaalista huumetaloudesta noin 40 vuoden ajan. Vasta pari vuorokautta sitten oivalsin, miksi tämä "keskustelu" on ollut pikemminkin asemasotaa, jossa osapuolet pitävät kiinni uskomuksistaan ja mielipiteistään kuin terrieri sidostesukasta eivätkä edes yritä ymmärtää vastapuolien argumentteja ja näkemyksiä.

Kannabis-kortti on pelattava nyt

Jos kaipaat kahvipöytäkeskusteluusi täytettä huomiselle, kannattaa tänään avata tv ja katsoa Ylen Kannabis-ilta. Tulet saamaan täyslaidallisen sekä kauhistelevia puheenvuoroja että hurmiollista kannatusta. Toivottavasti joku puhuu myös kansantaloudesta, sillä se tykkäisi kannabiksesta.

Illan keskustelussa tulet varmasti kuulemaan seuraavat, täysin pätevät puoltavat argumentit kannabikselle ja sen laillistamiselle: 

Kannabis 2.0

 

 Ällistyin, kun blogini kannabiskysymyksestä herätti koko Suomen unestaan. Lähes kaikki maan lehdet kirjoittivat siitä vähintään nettiversioissaan. Ja keskustelu ei taida laantua.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä