meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Jengit

Varissuo, Suomen Rinkeby?

Taas on kiihtynyt keskustelu siitä, onko Suomi kulkemassa kohti Ruotsin kaltaisia lähiöongelmia. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) nosti Uuden Suomen haastattelussa esille ”riskilähiöt”, joita kuitenkaan hänen laskujensa mukaan ”ei Suomessa monta kymmentä ole”.

Sisäministeri ehdottaa päätoimisia lähiöpoliiseja riskilähiöihin.

Miten väkivalta kitketään Suomesta? (+Turun puukotus)

MTV:n uutisissa kerrottiin miten Saturadah jengi on perinyt velkoja, jopa olemattomia velkoja, täällä kotoisassa lintukoto Suomessamme jota kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet maahanmuuttajat uhkaavat.

Heja Sverige!

Katsoin uutiset. Nyt kuuluu huutaa kovaan ääneen että YLE on rasistinen kanava, kun se kertoo Göteborgin maahanmuuttajajengien keskinäisistä sodista, joissa viattomat sivulliset joutuvat uhreiksi. Pizzeriaa tulitettiin silmittömästi konetuliaseilla, pitikö sekin nyt kertoa. Onhan tämä nyt osoittelevaa ja suvaitsematonta puhua maahanmuuttajista tähän sävyyn. Suomenhan pitäisi ottaa mallia Ruotsin avoimuudesta ja toiminnasta maailman sosiaalitoimistona.

" Poliisi: Lähiöissä alkoi lähtölaskenta - asejengit tulevat."

Mielenkiintoinen tapa poliisilla ilmaista asia 

" Konfliktien ratkaiseminen väkivallalla on spontaania. Syy on arvoitus, sillä malli ei sovi demokraattiseen pohjoismaiseen yhteiskuntaan. " 

Tällä samalla logiikalla voitaisiin ihmetellä Big Macin, coca-colan, havaiji paitojen yleistymistä Suomessa. Eiväthän ne sovi pohjoismaiseen yhteiskuntaan, tai siis nehän ovat sopeutuneet kun yhteiskunta se vaan muuttuu koko ajan. 

Jengiytyminen ei liity maahanmuuttoon mitenkään

Viime päivinä pääkaupunkiseudulla ollaan keskusteltu useammassa kaupunginosassa riehuneen nuorisojengin rikoksista. Nettikeskusteluissa on väitetty että uhrit on valikoitu rasistisin perustein, näin esimerkiksi Tom Packalén puheenvuoron blogipalvelussa. Ylikomisario Tuomo Lotta kuitenkin kiisti väitteen julkisuudessa.

Länttä vai itää?

Koulupoikana selvisin melko väkivaltaiseksikin äityneestä kouluelämästä vähin vaurioin tai ainakin fyysisittä vaurioitta pitämällä hyvät mutta etäiset välit kansakoulun isokokoisiin gangsteripomoihin silti liittoutumatta mihinkään jengiin. Näin omin silmin, kuinka samanlaiset rääpäleet kuin itse olin ja monet vähemmänkin rääpäleet liittyivät johonkin jengeistä – ja pataan tuli vastapuolelta niin että raikui, aina.

 

Ruotsissa on käynnissä täysi sota!

Ruotsissa on käynnissä täysi jengisota. Vuonna 2013 jengiampumisia oli Ruotsissa 217 kappaletta. 46 henkeä menetti henkensä näissä ammuskeluissa vuoden sisällä.

Ammuskelu ja jengitoiminta on vahvasti keskittynyt kolmeen suureen kaupunkiin Tukholmaan, Göteborgiin ja Malmööseen. Tässä vaiheessa voidaan myös todeta, että ongelma koskee pääosin maahanmuuttajanuoria ja jengejä kaupunkien lähiöissä. Kaikkein pahin tilanne on Göteborgissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä