meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Kempele

Pony Show - Yleisö on rauhatonta

          Kempeleessä 28.11 järjestetty mielenosoitus nuorten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen pihalla oli järkyttävää seurattavaa ylen pitkällä ja tapahtumarikkaalla videolla.  Siellä huudeltiin Israel pois Suomesta(?!) ja Suomi suomalaisille ja paljon muuta täysin kummallista ja kuvottavaa.

Eilen kauhisteltiin naisten raiskauksia, tänään leikataan naisjärjestöjen tukea

Ei ole sellaista kanavaa jolla viime päivät ei olisi kauhisteltu Suomessa naisten kohtaamaa väkivaltaa, pääosin raiskauksia. Oliko syynä sitten viime keskiviikkona vietetty kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä, vai lehtijutut joiden mukaan turvapaikanhakijaa epäillään nuoren naisen raiskauksesta. Haluaisin uskoa että ensimmäinen, sillä haluaisin uskoa että naisten kokema väkivalta Suomessa pöyristyttää joka päivä.

Kempeleen raiskauksen taustavaikutin ei ole syrjäytyminen vaan kulttuuri

MTV uutisoi 24.11.2015, että kaksi afganistanilaista turvapaikanhakijaa raiskasi Kempeleessä 14-vuotiaan tytön. Tapaus sai laajaa huomiota viestimissä. Uusi Suomi uutisoi samana päivänä sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin kiirehtineen julistamaan raiskauksen taustalla vaikuttavan ilmiön olleen syrjäytyminen. Hänen mukaansa jokainen tarvitsee turvaverkon, riippumatta siitä kuka syrjäytynyt on.

Kempeleen raiskaustapaus vain jäävuoren huippu?

Kempeleläinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) osoitti hyväntahoisuuttaan turvapaikanhakijoita kohtaan ja antoi Kempeleen asuntonsa näiden käyttöön. Mediatempauksellaan Sipilä sai runsaasti myönteistä julkisuutta ympäri maailman.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä