meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Komission puheenjohtaja

Kärkiehdokasajattelu joutaa romukoppaan

Nykyisestä niin sanotusta kärkiehdokasmenettelystä (Spitzenkandidat) on syytä luopua tai sitä on kehitettävä. Tämänpäiväinen sopu on esimerkki järjestelmän toimimattomuudesta. Huippuviroista vääntöä käyvät yhdessä niin Euroopan parlamentin puolueryhmät kuin jäsenvaltioiden päämiehet.

Kuka valitsee EU:n Komission puheenjohtajan ja missä olosuhteissa?

Kuka valitsee EU:n Komission puheenjohtajan ja missä olosuhteissa?

Nyt lokakuussa 2018 ei niinkään kannata spekuloida sillä, kenet valitaan ensi vuonna Euroopan Unionin Komission puheenjohtajaksi.

Eikä oikein silläkään, kuka puheenjohtajan valitsee.  Se kyllä tiedetään.

Enemmän kannattaa pohtia sitä, minkälainen on se Eurooppa ja Euroopan Unioni , joka komissionsa puheenjohtajan joskus vuoden päästä valitsee.

*

Stubb kotimaan politiikan dropoutista Euroopan komission puheenjohtajaksi?

Alexander Stubb lähtee ilmoituksensa mukaan kisaamaan EU:n komission puheenjohtajuudesta. Minua on pitkään ihmetyttänyt kuinka kotimaan politiikassa karille ajaneet löytyvät pikavauhdilla kovapalkkaisista hommista EU:sta. Näin käy vaikkei poliittisia virkanimityksiä enää kuulemma tapahdu.

Kokoomuksesta Vapaavuori kävi Euroopan investointipankissa palaten takaisin Helsingin pormestariksi ja nyt sitten Alexander Stubb pyrkii Euroopan investointipankin varapääjohtajan paikalta kohti komission puheenjohtajan paikkaa.

EU tarvitsee vaaleilla valitun komission johtajan

EU-kriitikoita syytetään periaatteellisiksi vastustajiksi ja vaihtoehdottomiksi. Tässä vastinetta: komission puheenjohtaja tulee valita vaaleilla Amerikan malliin.

 

Se vapauttaisi meidät jäsenmaiden päätöskyvyttömyydestä. Niinpä kompromissina johtoon ei päätyisi enää ainakaan neljättä kertaa tuntematon mies Helsingin kokoisesta maasta. Ei tarvitsisi enää kysyä, kuka meitä johtaa, kun mies on joutunut esittelemään itsensä. Ehkäpä puheenjohtajaksi voisi silloin päätyä nainenkin.

 

Ranskalla ja Luxemburgilla eniten puheenjohtajuuksia EU:n komissiossa

Juncker nousi johtamaan EU:ta kulissien takaisen kaupankäynnin jälkeen. Kansalaisina voimme vain arvailla voiton syitä. Tässä pieni tutkielma ajassa taaksepäin. Ketkä ovat voittaneet eniten?

 

Perussuomalaiset ja komission puheenjohtaja

Perussuomalaiset on hyväksytty jäseneksi ECR-ryhmään Euroopan parlamentissa. Tämä on kieltämättä maltillisempi ryhmä, kuin perussuomalaisten edellinen viiteryhmä, EFD. Mutta syökö uusi ryhmä myös perussuomalaisten kannatusta. Minne hävisi se protesti, EU:n ja euron , vastustaminen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä