meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Median valta

Leimasiko Enbuske Auerin syylliseksi?

Tuomas Enbusken haastattelu SuomiAreenassa todisti, kuinka hurja valta medialla on. Toimittaja kertoi keskustelutuokion alussa seuranneensa uutisointia vuosien aikana tarkasti – ja olleensa vakuuttunut Auerin syyllisyydestä Jukka S. Lahden surmaan.  

En niele sitä, kun toimittaja sanoo oman näkemyksensä syyllisyydestä julkisesti. Varsin leimaavaa, varsinkin kun oikeusprosessin tuomio on päinvastainen. Ja varsinkin, kun Enbusken näkemys perustuu pelkkään uutisointiin.

 

HS ja YLE ovat poliittisia voimatekijöitä ja uhka demokratialle

Miksi? Siksi, että nämä mediajätit käyttävät todellisuudessa äärettömän suurta poliittista valtaa ja pystyvät vaikuttamaan merkittävällä tavalla äänestäjien mielipiteisiin, mutta ilman poliittisen vaikuttajan leimaa. Ne ovat muka ”riippumattomia” ja puolueettomia toimijoita, vaikka todellisuudessa niillä on ihan selvät poliittiset motiivit ja linjaukset. Ja näitä poliittisia teemoja myydään sitten kansalle verhoiltuna objektiivisen toimittajan valeasuun.

YLEn Uutisten tulisi keskittyä objektiiviseen tiedon välittämiseen

Yleisradio uutisoi verkkosivuistollaan tänään Poliisihallituksen julkaisemista viime vuoden rikostilastoista. Otsikoksi oli valittu "Runsasta pariakymmentä turvapaikanhakijaa epäillään raiskauksesta". Uutisessa kerrottiin turvapaikanhakijoita olevan raiskaukssita tai törkeistä raiskauksesta epäiltyinä 25 kappaletta.

Ei lisää ongelmalähiöitä Helsinkiin

Helsingin kaupungin vuodelle 2050 ulottuvan yleiskaavaehdotuksen yleinen idea on, että kaupunki tarvitsee huomattavasti lisää asukkaita, joidenkin arvioiden mukaan jopa yli puoli miljoonaa. Syitä tällaisen Suur-Helsingin luomiseen ei ole kerrottu. Uusi asutus suunnattaisiin ensisijaisesti keskustan ulkopuolelle mutta siellä se herättää voimakkaita vastustavia reaktioita. Tilanteen tekee ikäväksi se, että näiden alueiden asukkaat eivät saa mielipidettään helposti julkisuuteen vaan esimerkiksi koska maan päälehti Helsingin Sanomat näyttää olevan sen takana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä