meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Metsän hakkuut

Osallistu FSC Suomen standardin luonnoksen 1. kuulemiseen 29.8. mennessä

 

- - "FSC Suomen standardia päivitetään parhaillaan. Ensimmäinen standardin luonnosversion julkinen kuulemisprosessi on nyt käynnistynyt. Tähän ensimmäiseen luonnokseen haetaan sidosryhmiltä laajempaa osallistumista, tietoa ja näkökulmia seuraavan luonnosversion neuvottelujen pohjaksi.

Kuulemiseen voi osallistua 29. elokuuta mennessä nettialustan kautta. Luonnosta voi kommentoida kuka tahansa. Standardityöryhmän on helpointa ottaa huomioon perustellut, hyvin jäsennellyt ja rakentavat kommentit." - -

Lähde:

Hiilinielut ja markkinatalous

 

Aloitetaan alusta eli kysymyksestä, saako Suomeen rakentaa sellutehtaita ja hakata niitä varten puita.  Sellu on universaalinen tuote, hieman samanlainen kuin öljy. Sen kysyntä maailmamarkkinoilla riippuu ensi sijassa maailman talouskehityksestä ja selloosan suhteellisesta hinnasta (selloosan hinnasta suhteessa kaikki muiden hyödykkeiden hintaan). Suomea kohtaava sellun kysyntäkäyrä on horisontaalinen, eli Suomen kannalta sellun hinta on annettu (sanotaan hienosti eksogeeninen). Suomi ei siten voi vaikuttaa sellun hintaan kuin pienellä marginaalilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä