meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Omaisuuden suoja

Hiilinielut ja markkinatalous

 

Aloitetaan alusta eli kysymyksestä, saako Suomeen rakentaa sellutehtaita ja hakata niitä varten puita.  Sellu on universaalinen tuote, hieman samanlainen kuin öljy. Sen kysyntä maailmamarkkinoilla riippuu ensi sijassa maailman talouskehityksestä ja selloosan suhteellisesta hinnasta (selloosan hinnasta suhteessa kaikki muiden hyödykkeiden hintaan). Suomea kohtaava sellun kysyntäkäyrä on horisontaalinen, eli Suomen kannalta sellun hinta on annettu (sanotaan hienosti eksogeeninen). Suomi ei siten voi vaikuttaa sellun hintaan kuin pienellä marginaalilla.

Muutosehdotuksia HE 179/2018 esitykseen

Tätä on muokattu viimeksi 12.3.2019. Uudenpia muokkausehdotuksiani HE 179/2018 esitykseen löytyy osoitteesta http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269921-muokkausehdotuksia-he-1792018-aselakiesitykseen .

 

Muutosehdotuksiani HE 179/2018 esitykseen

Lisäykset ovat lihavoituna ja poistettavaksi ehdottamani alleviivattuna ja  kommenttini kursivoituna.

SUOMI EI NOUDATA IHMISOIKEUSSOPIMUKSIA, OIKEUSMINISTERI HÄKKÄNEN, ON AIKA TOIMIA

 

 Suomen hallitukset ovat suojelleet laittomasti toimivaa velanperintää 1992 alkaen- kansalaisten vahingoksi?

Ammattiyhdistysliike fuusioi asukkaiden 170 miljoonan sijoitukset.

Ammattiyhdistysliikkeen hallitsema Asuntosäätiö on vasemmistopuolueiden yksi kassara, jolla huhkitaan valtion - ja asukkaiden - asuntorahat omiin taskuihin. Nyt annetaan kyytiä Asokotien (15 000 asumisoikeuskotia) asukkaiden 170 miljoonan euron pääomasijoituksille.

Omaisuuden, työvoiman ja toimeentulon suoja

Omaisuuden suoja on sekä klassisen liberalismin mukainen oikeusvaltion tärkeä tuntomerkki, että myös useimpien maiden perustuslaeissa tunnustettu tärkeä oikeusperiaate. Suomen perustuslaissa siitä säädetään sen 15 §:ssä seuraavasti:

-----

Jokaisen omaisuus on turvattu.

Omaisuuden pakkolunastuksesta yleiseen tarpeeseen täyttä korvausta vastaan säädetään lailla.

-----

Maaseudun tulevat omaisuusmenetykset kymmeniä miljardeja euroja

Viime aikoina olemme kuulleet uutisia maaseudun omakotitalojen hintojen romahtamisesta. Tieto on valitettavasti aivan oikea.

Hintojen laskuun on olemassa selkeät syyt. Viimeiset viisi vuotta vireillä ollut kuntauudistus on ollut suurin syy hintakehitykseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä