meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Omistusten julkisuus

Hallintarekisteri ratkaistaan nyt

Hallintarekisterilain käsittely on ollut outo näytelmä. Viimeiset vauhdikkaat käänteet nähtiin viime viikolla, kun asia vedettiin yllättäen pois eduskunnan asialistalta hallituspuolueiden riitauduttua. Yhtä yllättäen asia jälleen palasi eduskunnan päiväjärjestykseen, mutta iltahämäriin keskelle sote-uudistuksesta käytyä monituntista keskustelua. Opposition äänin asian käsittely päätettiin keskeyttää ja siirtää käsiteltäväksi päiväsaikaan. Keskustelua asiasta jatketaan tiistaina 16.5. ja keskiviikkona 17.5.

Hallintarekisterin kaataminen ei riitä

Sipilän hallitus päätti kuluneella viikolla keskeyttää hallintarekisteri-hankkeen edistämisen. Päätös oli täysin oikea, koska Suomen nykyinen malli osakkeiden suorasta omistamisesta on avoimuuden kannalta paras. Omistusten avoimuutta voitaisiin Suomessa kuitenkin vielä lisätä.

Norjassa rakenteilla olevaan yleisöjulkiseen rekisteriin kootaan myös pörssin ulkopuolisten yritysten omistajat. Suomeenkin voitaisiin luoda rekisteri, johon kerätään kaikkien yritysten ja osakkeiden suorat omistaja- ja edunsaajatiedot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä