meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Pahoinpitelyt

Rikolliset ulkomaalaiset kuriin opetusvideoilla?

Turvapaikanhakijoiden rikollisuutta yritetään ehkäistä opetusvideoilla.

 

Poliisiammattikorkeakoulussa tänä vuonna tehty tutkimus osoittaa, että turvapaikanhakijoiden rikoksissa korostuvat pahoinpitelyt ja uhkailut.

 

Tutkijan mukaan turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten taustalla on usein kulttuuriin ja uskontoon liittyviä erimielisyyksiä. Pahoinpitelyksi yltynyt tilanne on saattanut alkaa hyvin pienestä kiistasta.

 

Uhrin irronneilla hampailla ei ole pahantekijälle mitään merkitystä

Tärkeintä pahantekijälle on juuri yleisö, joka hyväksyy väkivallan ja palkitsee sen ihailulla ja hyvä huudoilla. Uhri on yhdentekevä, hänhän on vain joku tuntematon. Yhteiskunta kun koostuu toisilleen tuntemattomista ihmisistä, jotka odottavat toisiltaan vastavuoroisuutta. Se on samaa kuin luottamus, jos se rapautuu väkivallan tähden, ei vastavuoroisuutta enää ole saatavilla. Väkivallan käyttäjä on kateellinen kaikesta oikeasta ja kauniista. Hän haluaa tuhota kaiken ihanuuden nyrkeillään ja potkuillaan.

Pelkoa ja kauhua pääkaupunkiseudulla

Monikansallisen nuorisojoukon voimin suoritetuista väkivallanteoista on vihdoinkin avattu runsain määrin otsikoita sekä sen seurauksena aina yhtä tervetullutta kansalaiskeskustelua. Ajoittain raakaankin väkivaltaan ja omaisuuden luvattomaan haltuunottoon tähdänneitä tapauksia on raportoitu jo n. 70 kappaletta. Määrä on millä tahansa mittarilla paljon.

Anonyymit

Koen olevani jonkinsorttinen kansalaisoikeusaktivisti ja idealisti. Toivoisin jokin päivä voivani elää maailmassa, jossa minun ei tarvitse olla huolissani siitä, millaista tietoa minusta kerätään ja mihin näitä tietoja käytetään, mutta näiltä osin peli taitaa olla jo pelattu. Ainakin Suomessa eri viranomaiset tahtovat kerätä koko ajan enemmän ja tarkempaa informaatiota kansalaisten tekemisistä ja tätä perustellaan turvallisuudella. Perustellaan varmaankin, koska kukaan ei tahdo kyseenalaistaaturvallisuutta.

 

Tiedustelu ja urkinta Raamatun ajoista nykyaikaan

 

Kenraali Asko Kilpinen kirjoitti ajankohtaisesti vakoilun historiasta (Pohjalainen 20.12.2013).

 Sotilaallinen tiedustelu kuuluu neuvokkaaseen sodankäyntiin, josta historiallinen esimerkki löytyy Vanhasta testamentista. Kirjallisuuden historiassa Vanha testamentti on Israelin kansalliseepos, kuten Kalevala on meidän. Mutta toisin kuin Kalevalassa, Vanhan testamentin sankarimyytit ovat todellisista historian henkilöistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä