meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Paikallisuus

Olemme elintärkeän valinnan edessä

Tähän kirjoitukseen olen yrittänyt tiivistää keskeiset näkemykseni yhteiskunnallisista asioista. Tuskinpa tämän lyhyemmin osaan kertoa, mitä asioita puolustan ja mitä vastustan.

Toimiva sote-uudistus syntyy nykyistä järjestelmää parantamalla

Kirjoitin oheisen kirjoituksen. Jälleen kerran sotesta. Sen ydin on siinä, että sosiaali- ja terveyspalvelut pitää säilyttää paikallistason hallinnassa. Yhteistyötä yksityisten toimijoiden kanssa pitää suosia, mutta isoja alan yrityksiä ei saa päästää määräysvaltaan. Kirjoitus ohessa:

Sote-uudistus on, jälleen kerran, kalkkiviivoilla. Tälläkin kertaa kalkki näyttää olevan karvas.

Uudistusta pitkään seuranneena ja osaltani siihen vaikuttaneena esitän kolme pointtia, jotka kannattaa muistaa lopullisia ratkaisuja tehtäessä.

Tärkeimmät asiat päätetään paikallisesti

Kuntavaalit pidetään ensi sunnuntaina ja ehdokkaat ovat nyt liikkeellä. Vaalikentillä ihmisille luvataan yhtä jos toista; usein valitettavasti myös sellaista, joka ei ole kunnanvaltuustojen päätösvallassa. On aivan absurdia, että esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuustoon pyritään edistämään vaikkapa valtionosuusjärjestelmän uudistamista tai maataloustukien uusjakoa, vaikka nämä asiat eivät millään tavalla ole Helsingin valtuuston päätösvallassa. Toivon äänestäjien näkevän tällaisen sumutuksen läpi. 

Parasta kuntalaispolitiikkaa on Suomen oman päätösvallan vaatiminen

Kuntien taloudelliset ongelmat ovat seurausta EU:n ohjaamasta politiikasta, jota eduskunta ja hallitus toteuttavat. Nämä ovat vetäytyneet vastuustaan peruspalvelujen rahoituksessa ja siirtäneet kunnille lisää velvoitteita. Tehtävien lisääminen on pakottanut kunnat veroasteen nostoon ja johtanut myös kuntien velkaantumiseen. Kunnallisvero on tasavero. Verotusta on viety tasaverojen suuntaan ja siten siirretty verorasitusta pienituloisten suuntaan.

Rakkaudesta Helsinkiin

Maailman muuttuessa ympärillä nopeasti, tarvitsemme pieniä ja suuria kiinnekohtia lähiympäristössämme. Kaupungissa puistot ja rannat ovat niitä paikkoja, missä käydään läpi elämän käännekohtia ja joihin liittyy vahvoja muistoja. Ihminen tarvitsee juuret.

Paikallislehtien rooli 100-vuotiaassa Suomessa vaalivuonna 2017

Kuten moni muistaa, helsinkiläisen viestintäyhtiön luovana johtajana toimiva Jani Halme kertoi tässä jokunen aika sitten Helsingin Sanomien jutussa tympääntyneensä maakuntien mollaamiseen ja tilanneensa kaikki Suomen paikallislehdet.

Suomessa ilmestyy yli 160 paikallislehteä.

Lokalismi haastaa globalismin.

Olen joutunut useasti tilanteeseen jossa toimittaja kysyy minulta edustanko minä tai taho jonka toiminassa olen mukana "ääri"oikeistoa tai olenko nationalisti. Tällaisen kysymyksen kuullessani minut valtaa turhautuneisuus. Joudun pakosta esittämään vastakysymyksen "määritä äärioikeistolaisuus/nationalismi"?

Kolmas tie tai tuho!

Huomatkaa myös tuore blogi => IPU ja kansallisbolshevismi

Me seisomme globalsaation kynnyksellä - ja minkälaisen globalisaation! Kaikki se, mikä kuulemma oli mahdollista, osoittautui mahdottomaksi! Kaikki se hyvä, mitä globalisaation piti tuoda mukanaan, missä ne rikkaudet ja riemut?

Internatsionaalin houre - vasemmiston taantumus!

Sanon nyt tähän muutaman sanan internatsionaalin horkkaisesta houreesta ja natsionalismin okaselkäisestä peikosta!

Nykyinen vasemmisto elää eilisen maailmassa, kun se kamppailee internatisonaalin puolesta. On käsitettävä, että keskus-periferia vastakkainasettelu on käynyt globalisaation myötä yhä tähdellisemmäksi ja on suuri vaara, että ylikansallinen kapitalismi ja sen tuoma kulttuurillinen rappio on mitä suurin uhka paikallisille kulttuureille ja tämä rappio on tuhovoimassaan hyvinkin mahdollisesti paikallisen solidaarisuuden hävittävä voima.

Imperialismi ovellamme - ¡Que se vayan todos!

hqdefault-normal.jpg

Suomalainen vasemmisto jatkaa alennustilassaan ja sen mukana ovat myös Vihreät. Suomen oikeisto ei oikeastaan edes ole oikeistoa, se on kansainvälisen korporaatiovallan paikallisosasto, joka pakottaa ylikansallisen talous- ja korporaatioimperiumin vaatimuksia meidän kunnianarvoisan ja hyväntahtoisen kansamme ikeeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä