meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Parodia

Parodia kuuluu sananvapauteen

Sananvapaus on länsimaisen liberaalidemokratian keskeisin arvo ja elinehto. Parlamentaariset prosessit ja niitä edeltävä julkinen keskustelu edellyttävät vapautta kertoa oma mielipiteensä. Vaikeista asioista ja ongelmista puhuminen ei ole helppoa, koska joku voi aina loukkaantua. Tähän sananvapautta tarvitaan. Emme voi mennä uhriutujien ja loukkaantujien ehdolla.

Parodiahorisontin ylityksiä yliopistoissa

Muuan ”Aisa Kantola” -niminen henkilö kirjoitti menneellä viikolla Turun Sanomiin yleisönosastokirjoituksen nimeltä ”Suomalainen yliopistokulttuuri on tippumassa kansainvälisen kehityksen kelkasta”.

Parodia, meemit ja tekijänoikeus

Nyt kun olen kasannut ajatukseni edelliseen tekstiin liittyen, kirjoitan vähän lisää aiheesta. En ole mikään lakimies, joten tässä voi olla virheitä eikä näitä kannata pitää lakiteknisinä neuvoina sinänsä.

Meemit eivät itsessään ole laittomia.

Meemin tekijä ei välttämättä syyllisty mihinkään muuhun kuin todennäköisesti huonoon huumoriin, mikäli kuvamateriaali on omaa. Toki jos kyseessä on parodia, voi meemi olla ihan laillinen muutenkin.

Meemit eivät välttämättä ole parodiaa.

Sananvapauden puolustajat hoi! Teemu Selänne havaittu rintamalla!

Verkossa on viime vuosina keskusteltu vilkkaasti sananvapaudesta. Syitä on ollut monia. On ollut suurempiakin kansainvälisiä tapauksia kuten Muhammad-pilapiirrosjupakka, sekä sitten näitä kotimaisia oikeudenkäyntejä kansanryhmän vastaan kiihottamisesta. Tuoreimpana tietysti Sebastian Tynkkysen tapaus. On ilahduttavaa, että sananvapaus nähdään Suomessa nykyisin hyvin tärkeänä asiana. Tämän päättelen siitä kuinka moni innokkaasti puolustaa mm. Tynkkysen ja monien muiden oikeutta sanoa mitä haluaa joutumatta siitä oikeuteen.

Päälleajoautot kiellettävä kokonaan!

Berliinin ja Nizzan surullisten tapahtumien jälkeen herää jälleen kysymys, mihin tarvimme ihmisten tehokkaaseen tappamiseen soveltuvia autoja? Meidän on otettava nyt ensiaskeleet ja selvitettävä, miten eräät autotyypit saataisiin kiellettyä kansalaisilta.

Rahaa luodaan...

Näin vaalien alla, mietityttää tämä maailmanlaajuinen pyrkimys; kuinka viedä demokratiaa kaikille

kansolle! Eli saattaa kaikki kansat veronalaisiksi, ja keskusjohdon alle.

 

Parodiaa, sanoisin. Yhdenmukaista maailmaakuvaa kannattanee aukaista hiukkasen.

 

Olemme huolissamme maiden politiikasta. Maailmaa johdetaan kuitenkin kaiken politiikan

ulkopuolelta. Pankkimaailman johdolla. Pienen pieni piiri pyörii...

Kansainvälinen taloudenohjaus tapahtuu demokratian ulkopuolella. Verojakaan ei 600 työntekijän

Miesten pahoinvoinnin syy - naisten vika sekin

Olen ankaran miettimisen jälkeen pohtinut erilaisia kielellisiä sekä post-genderisiä positioita ja löytänyt jälleen erään asian josta voisimme naisia syyttää. Heidän kielenkäyttönsä ja sen esittämä premaritaalinen struktuuri on omiaan luomaan inferioriteetilla voimistettua prematuuria fenomenologiaa siinä maskuliinisessa viitekehyksessä jossa muut genderismin muodot ovat jo sille pohjan luoneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä