meeviren

Perheväkivalta

Äiti tukisti miljoona sata kertaa

Sari Laine kirjoitti aiemmin illalla mahdollisen kuvauksen perheväkivallasta. Ehkä kertomus oli tarkka – tai kuten monet muutkin kertomukset – vain vaikutelmia ja ennakkoluuloja. Kun suomalaismies juo, hän hakkaa vaimonsa ja lapsensa ja ajaa kirveellä hankeen. Kun nainen huutaa, se johtuu siitä hakkaamisesta.

PERHEVÄKIVALTA JA SEN TOISTUMINEN JA SEN TOISTUMINEN JA SEN .....

Leikki-ikäinen lapsi ja äitinsä kiljuvat eläimellistä huutoa omassa kodissaan. Perjantai-iltayö. Lapsen ja naisen pakokauhuiset äänet tunkeutuvat hyvin äänieristetyssä talossa eri kerroksiin, eri portaissa asuvien naapureiden seinien läpi. Useampi naapuri herännyt, ovia aukenee, joku takoo väkivaltanaapurin oveen: "Lopettakaa". Pari muutakin naapuria portaikossa väkivaltaoven takana: "Siellä taidetaan riidellä". "Siellä tapetaan ihmistä."

 

Avoin kirje Eero Mäntymaalle (+ muillekin perheväkivallan vähättelijöille)

Joskus käy niin, että suuttumus iskee kuin nuoli suoraan otsasta läpi. Silloin ehkä olisi syytä rauhoittua ennen kuin avaa sanaisen arkkunsa.

 

Mutta nyt tilanne on se, että jos en saa sanottua asiaani, yöunet ovat mennyttä. Joten: minulla on kysyttävää Ylen toimittajilta Eero Mäntymaalta ja Hanna Eskoselta sekä Vihreiden kunnanvaltuutetulta ja juristilta Emmi Wehka-aholta.

 

Kysymys koskee Ylen eilistä uutista Afganistaniin pakkopalautettavasta "Ahmadista".

Antropologia: mies ja nainen perheenä

 

Kannanotto perheväkivaltaa vastaan.

Olen aiemmissa ihmislajia käsittelevissä kirjoituksissani sivunnut ihmissuhteisiin vaikuttavia asioita. Ihmissuhteissa vaikuttaa paljon sellaista tiedostamatonta käytöstä, joka perustuu menneiden aikojen toimintamalleihin ja käytäntöihin. Teen havaintojani näiden asioiden suhteen kirjallisuuden, elokuvien ja näytelmien pohjalta. Myös sanomalehtien ja television kerronta vaikuttaa havaintoihini. Pohjaan blogikirjoituksen perustietämykseksi kirjani Kristillinen filosofia, jotka e-kirjat on julkaistu Elisa Kirjassa.

YK:n komitean langettava päätös Suomelle on kyseenalainen

YK:n komitea on ärähtänyt Suomelle - otsikoi muun muassa Helsingin Sanomat muutama päivä sitten. YK:n naisten syrjinnän poistamista käsittelevä komitea (CEDAW) oli juuri todennut päätöksessään, että komitealle kantelun tehnyttä äitiä oli syrjitty, kun lapsen huolto oli siirretty isälle isän saamasta pahoinpitelytuomiosta huolimatta. Tuomio oli sakkotuomio. YK:n komitean näkemyksen mukaan lapsen huolto olisi pitänyt ohjata perheväkivaltaa kokeneelle äidille ja että Suomi ei välitä riittävästi perheväkivallasta.

Onko väkivaltaisella ihmisellä etuoikeuksia? OSA 1

Sinulla on henkilön x kanssa hallintaoikeus asuntoon.

Jos x on sinua kohtaan väkivaltainen.

Hän voi asua asunnossa. 

Sinä asut muualla.

Vastaus: väkivaltaisella on etuoikeus.

Lähisuhde- ja perheväkivalta vaatii nopeita ja konkreettisia toimia

 

Suomi täytti 100 vuotta. Suomen naiset saivat ensimmäisinä maailmassa äänioikeuden. Maatamme pidetään tasa-arvon edelläkävijänä.

 

Kuitenkin Suomen naisiin ja lapsiin kohdistuva lähisuhde- ja perheväkivalta on vielä tabu ja valitettavan yleistä. Väkivalta vaatii välittömiä toimia rikosten kitkemiseksi. Suomi on Euroopan unionin toiseksi väkivaltaisin maa naisille, ja joka kolmas Suomen nainen kokee elämänsä aikana kumppaninsa tekemää väkivaltaa.

 

Maassamme on paljon lapsia, jotka yrittävät tehdä parhaansa vaikeuksien keskellä

Heti aluksi onnittelen kaikkia valmistuvia ja muita todistuksen saavia. Onnittelen kuitenkin eniten niitä, ketkä ovat parantaneet numeroitaan ja eritoten niitä, ketkä ovat selviytyneet kouluvuodesta
/ valmistuneet vaikeuksista huolimatta.

Venäjällä sisällissota, naiset vastaan miehet

 

Venäjän valtion virallisen lehden Rossiskaja Gazetan mukaan 12 000 - 14 000 naista kuolee Venäjällä vuosittain perheväkivallan seurauksena.

Se on valtava määrä. Keskisuurissa sodissa saattaa sotilaita kuolla vuodessa tuo määrä. Lukumäärän perusteella voisi päätellä Venäjän käyvän sukupuolisotaa, naiset vastaan miehet. ”Sodassa” haavoittuneitten (loukkaantuneitten naisten) määrää voi vain aavistella.

Naistenpäivän aattona vakavien asioiden äärellä

Tänään vietämme Kansainvälistä Naistenpäivää. Osallistuin eilen eduskunnan naisverkoston varapuheenjohtajan roolissa ”Kaduilla – Kotona – Netissä – TURVASSA!” -seminaariin, jossa käsiteltiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Seminaarissa käsiteltiin erityisesti teknologian ja Internet-maailman kehittymisen vaikutuksia tässä asiassa. Parisuhdeväkivallan henkiset puolet voivat löytää uusia ilmenemistapoja Internetin välityksellä, mutta tietoverkkojen kautta voi myös saada apua ja vertaistukea näissä vaikeissa tilanteissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä