meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Rooman klubi

Rooman klubi, Euroopan Unioni

Vuonna 2012 ruotsalaiset poliitikot Anders Wijkman ja Johan Rockström kirjoittivat kirjan luonnon vararikko.

BANKRUPTING NATURE 2012 Anders Wijkman and Johan Rockström Routledge ISBN 9780415539692

Norjalainen "valtakunnan ääni" Pia Haraldsen haastattelee Anders Wijkmannia.

HIUKAN HISTORIAA POLTTOAINEISTA

NIIN MAAILMA MUUTTUU Urheat nuoret opiskelivat tosissaan 1960-luvulla. Minäkin pääsin jo teekkarina IV-vuosikurssin jälkeen VTT:n lämpölaboratorioon opettelemaan kuinka lämpötilaa mitataan todella tarkasti. Samaan aikaan David Rockefeller ym perustivat Rooman klubin ja 1972 kyseinen klubi "ilmoitti" öljyn loppuvan kolmessa vuosikymmenessä. Valtavaa öljykauppaa käyvän henkilön rooli tällaisessa aiheuttaa tietysti ihmetystä. Siitä vuoden päästä koettiin ensimmäinen öljykriisi.

Ilmastopaneeli edistää toisen sukupolven energiaviljelyä

Energiaviljelyn oppi sai alkunsa 1970-luvun öljykriiseistä. Juuri ennen niitä kansainvälinen ajatushautomo Rooman Klubi oli julkaissut teoksensa ”Kasvun rajat”. Klubi opetti, että uusiutumaton polttoaine loppuu kohta. Ihmiskunnan on syytä siirtyä uusiutuviin, aurinkoperäisiin polttoaineisiin.

Biomassan varastoimaa aurinkoenergiaa voi paitsi kerätä luonnonmetsistä polttopuuna, myös viljellä.

Kun tutkimus uhkaa tuulivoimaa tutkimus pitää lopettaa

Ruotsissa porotutkija on tähän saakka saanut tutkia porotaloutta vapaasti, mutta nyt tuli hätäinen lopetus tutkimukselle. Kts. linkki! ”Renforskaren Anna Skarin och hennes kollegor har tidigare genomfört två liknande forskningsprojekt utan problem, men nu är det tvärstopp. Deras forskning är rena dynamiten och hotar vindkraftsutbyggnaden i Norrland.

 

Mitä tapahtuu kun kapitalismista tulee mahdotonta?

Rajaton kasvu on törmännyt rajalliseen maailmaan ja talouskasvu ei voi enää jatkua. kysymys kuuluu, miten vastaamme tähän äkkijarrutukseen ja kykenemmekö muuttamaan itseämme ja yhteiskuntaamme niin, että selviydymme? Minusta edessä on kovat ajat, mutta kuten sanotaan "Kriisi on aina kasvun paikka".

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä