*

meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen evankelisluterilainen kirkko

Suurmoskeijasta ja Suomen tulevasta arkkipiispasta

En nyt sano, että tämä on Herrasta, tai että tämä ylipäätänsä on profetia. Profetia on yleensä ajallisesti kaukaisemmista asioista, kuten Agabuksen ilmoittama silloinen maailmanlaajuinen nälänhätä (Apt. 11:27-28) tai Ilmestyskirjan kauaskantoiset profetiat. Pikemminkin tämä lienee ajatuksenjuoksua, joskin nämä asiat ovat pulpahdelleet mieleeni nyt parin viikon aikana, ja koin tarvetta niiden ilmoittamiselle.

Uskonnon vaihtaminen vai työpaikka?

Olen ollut kirkosta eronneena uskonnottomana töissä "Kirkon Ulkomaanavulla". Työhaastattelussa kysyin, onko tämä heille ongelma. Se ei ollut. Ongelmia ei tullut. Ja tästä tuli mielestäni hyvä tarina kerrottavaksi. Joka varmasti on eduksi myös KUA:lle. Arvostin sitä mitä siellä tehtiin. Eikä tästä tullut mitään ongelmia. Yleensä työpaikat eivät saakaan syrjiä uskonnollisen vakaumuksen nimissä. Ja tämä tarkoittaa sitä että vakaumuksen mukaan ei jätetä palkkaamatta tai palkata. (Ainakaan virallisesti.

Sota Jumalaa ja Allahia vastaan

Poliisi ei ole antanut tietoa Ylivieskan kirkon polttajan motiiveista eikä meillä ole syytä lähteä arvailemaan niitä. Joissakin sosiaalisen median puheenvuoroissa varsinaiseksi syylliseksi on joka tapauksessa jo nimetty arkkipiispa ja hänen pakolaismyönteisiksi leimatut puheensa.

Usko, rakkaus ja rakenteet - uusi kirkolliskokous valittu

Suomen evankelisluterilaisen kirkon ”eduskunta”, kirkolliskokous, on saanut uudet edustajansa 9.2.2016 suoritetussa vaalissa. Kokoukseen on valittu 64 maallikko- ja 32 pappisedustajaa. Kirkolliskokous on kirkon ylin päättävä elin. Se päättää kirkon lainsäädännöstä, hallinnosta ja taloudesta. Kirkolliskokous kokoontuu kahdesti vuodessa Turussa. Allekirjoittaneelle lankesi arpa Oulun hiippakunnan pappisedustajan tehtävään. Seuraavassa tulevaisuuden haasteisiin liittyviä mietteitä.

 

Kahtalaisuudesta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä