meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Tukipaketti

Hallitus antaa Kreikalle....

"Hallituksen EU-ministerivaliokunta on juuri hyväksynyt kokouksessaan valtiovarainministeriön esityksen Suomen toimintalinjaksi. Siinä Kreikalle myönnetään kolmas lainaohjelma EVM:n puitteissa, suuruudeltaan 85,5 miljardia euroa."

kertoo päivän uutise. Ja EU-ministerivaliokutaa johtaa tietenkin eurooppaministeri, joka on tietenkin Timo Soini. Miten nyt persut toimivat tai mitä he sanovat. RAhaa lapioidaan Kreikkaan, vaikka perujen valtaanpaasyn piti olla sen este?

Kreikan kolmas tukipaketti

Mikäli Kreikalle myönnetään kolmast tukipaketti, ei hallituksen mahdollisella kielteisellä kannalla ei ole mitään merkitystä. Kataisen ja Urpilaisen hallitus hyväksyi 28.6.2012 euroopan vakausmekanismiin 12,6 miljardia vastuita, joita käytetään Suomen eduskuntaa kuulematta. Toki perustuslakivaliokunta totesi Kimmo Sasia lukuunottamatta päätöksen perustuslain vastaiseksi, mutta Kataisen mainetta euroopan silmissä ei tuolloin sopinut edes perustuslain liata, sillä vihreä oksa komissiossa oli tuon savolaisen taloustietäjän silmissä kovasti tavoitteena.

Olisiko Kreikalle voitu määrätä inhimilliset pakotteet?

Pakotteet tänä päivänä ovat mallia: 

  • Vähentäkää henkilökuntaa 15.000 työntekijällä => jolloin annetaan potkut kaikille siivoojille - ei tietenkään palkkioviroissa oleville kavereille ja sukulaisille. 
  • Nostakaa veroja => Jolloin tietenkin nostetaan tasaveroja - progressivisia veroja ja rikkaiden verotusta vältettiin.  
  • Jne. jne. 

Jo alun pitäen olisi pitänyt miettiä paria asiaa - jos kerran tukipaketteihin oltaisiin menty: 

Pölhöpopulistit ovat oikeassa. Stubb on väärässä.

Neljä vuotta sitten Alexander Stubb osoitti oman ymmärtämättömyytensä ja ylimielisen asenteensa, kun hän Kreikan ensimmäisen tukipaketin jälkeen Kymenlaaksossa vieraillessaan totesi, että "nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa. Joka muuta väittää on pölhöpopulisti."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä