meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkomaalaiset opiskelijat

Yliopistojen tulossopimuksen muodostamispohjaa on laajennettava

Minua on häirinnyt oman hallintomme harrastama ulkomaalaisia jatko-opiskelijoita suosivat positiivinen diskriminaatio. Sen kerrannaisvaikutusten vuoksi uskon, että meillä tulee todellisia vaikeuksia löytää tietyille aloille Suomenkielistä opetusta jo vuosikymmenen sisällä. Taistelimme pitkään suomenkielisen korkeakouluopetuksen vuoksi. Nyt opetusministeriö on heittänyt kaiken tämän työn hukkaan.

Typeryys

Semmosta tuossa miettinyt kevään 2018 korkeakoulu haku kun kattellee tarjolla olevia koulutuksia . Suomenkielel 1295 paikkaa . Ruotsinkielel 250 paikkaa , Englanninkielel 160 paikkaa . Niin sit kun Sipilä viisaan selonteon just julkaissut kuinka 600 000 Suomalaisel ei ole edes toisen asteen koulutusta . Ja sitten supon Pelttari julistaa ja kertoo kertoo kuinka kyberhyökkäykset ja kybervakoilu on vakava uhka Suomalaisel tietopääomalle . Jos tuotekehitys tiedot varastetaan toiseen maahan yritys voi menettää koko tulevaisuuden .

Järjettömät kielivaatimukset estävät ulkomaalaisten työllistymisen

Hallituksen ja EK:n puheet ulkomaalaisten työllistämisestä on pelkkää sanahelinää vailla minkäänlaista käsitystä todellisista ongelmista. 

Tässä yksi esimerkki oikeista ulkomaalaisten työllistymisen ongelmista. 

Ulkomaalaiset opiskelijat saatava kielimuurin yli

Helsingin yliopistossa opiskeleva Susanna Kaavi kirjoitti ulkomaalaisen opiskelijoiden vaikeuksista työllistyä Suomessa (HS mielipide 10.4.2015).

Maksuton koulutus säilytettävä

Suomeen tullaan useammin työn ja opiskelun perässä kuin humanitaaristen syiden vuoksi. Kansainvälisiä opiskelijoita löytyy alalta kuin alalta, ja usein näkee kuinka nämä opintojensa loppuun saattaneet ja korkeasti kouluttautuneet ulkomaalaiset opiskelijat ajavat taksia, siivoavat katuja, jakavat lehtiä ja paistavat hampurilaisia. Tämä on mielestäni väärin, mikäli haluamme pitää nämä ihmiset tyytyväisinä veronmaksajina Suomessa.

Näkökulmia lukukausimaksun käyttöönottoon ulkomaalaisille opiskelijoille

 

Miksi lukukausimaksu?

Minusta Suomen tulee asettaa lukukausimaksu ulkomaalaisille opiskelijoille. Tämä koskee EU-alueen ulkopuolelta tulevia, lähinnä kehittyvien maiden opiskelijoita. Suomalaiset voivat lähteä ulkomaille vaihtoon halutessaan ja opiskelijan kohdemaasta tulee Suomeen vastaavasti opiskelija. Kovin tarkkaan en ole perehtynyt yksityiskohtiin.

 

Muunmaalaiset opiskelijat lahjakkaita ja ahkeria

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä