meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Kohtuullisuus

Olemme elintärkeän valinnan edessä

Tähän kirjoitukseen olen yrittänyt tiivistää keskeiset näkemykseni yhteiskunnallisista asioista. Tuskinpa tämän lyhyemmin osaan kertoa, mitä asioita puolustan ja mitä vastustan.

Olen kohtuullinen - olenko?

Pyrin olemaan? Sitä!

-heti tuli ongelma. En saa kirjoittaa liian lyhyttä tekstiä.

Moni tietää sen...

...sen, että keneen olen ihastunut, meilkeinpä rakastunut...

* * *

Aikoinaan jo kerroin teille, että älkää minulle näistä "hulluista(?) jutuista suuttuko.

 

Arvostan henkilöitä jotka uskaltavat kommentoida.

Eilen olin... joo...

Tack - se on ruotsia ja tarkoittaa merci.

 

Haluatteko linkin?

Puolen miljardin polkupyöräsilta

Siinä se seisoo ylväästi havainnekuvassa, puolen miljardin polkupyöräsilta. Sää on kaunis ja silta komea, siitä ei meinaa edes todellista Helsinkiä tunnistaa. Sillalla saa nimensä historiaan. Se tulee toteutuessaan olemaan vihervasemmiston poliittisen vallan monumentti.

Miten äänestysprosentti saadaan nousuun kuntavaaleissa?

Viime kuntavaalien valtakunnallinen äänestysprosentti oli 58,3 prosenttia. Vantaalla se oli Suomen alhaisin, 51 prosenttia. Miksi äänioikeutettu jättää äänestämättä ja mitä pitäisi tehdä, jotta kuntalaiset äänestäisivät kunnallisvaaleissa.

Suomi ei tarvitse lisää työntekijöitä, jotka eivät tule liksalla toimeen

A2 illassa 19.10 keskusteltiin palkkaeroista. Ihmettelen, miksi Suomeen pitäisi saada lisää duunareita, jotka eivät tule palkallaan toimeen, kun nykyisilläkään matalapalkka-alojen liksoilla ei tule toimeen.

Palkalla pitäisi aina tulla toimeen, ei rakentaa työpaikkoja köyhyyteen.

Samaan aikaan vuokra-asumisen kustannusten  ennustetaan kasvavan seuraavien vuosien aikana yli 3 prosenttia vuodessa. Olisi siis vihdoinkin puututtava rakentamisen ahneuteen ja keinotteluun ihmisen perusoikeuden kustannuksella.

Stressaantuneiden iltajuominen kasvussa

Yle uutisoi, että sressaantuneiden iltajuominen on kasvussa.

Jassoo - mistäkö säästöjä leikkausten sijaan? Yllätys, yllätys ei hoitajien ja kassojen palkoista, vaan erityisasemassa olevasta suomalaisesta alkoholikulttuurista.

Nämä säästöt ei nyt kuitenkaan onnistu hallituksen ohjauksella ja pakolla, vaan niihin tarvitaan jopa yksilön motivaatiota pidättäytyä halusta saada pää erilaisilla mömmöillä sekaisin.

Joku raja ahneudelle

Tontinvuokrista on tullut Helsingin kaupungille hyvä lypsylehmä, joka jopa näinä laihoina aikoina antaa hyvän ja riskittömän tuoton omaisuudesta, jonka kaupunki on aikoinaan saanut itselleen ilmaiseksi. Kaupunki jatkaa ahneuksissaan kovia korotuksia, vaikka tontinvuokratulot kasvaisivat reilusti pienemmilläkin korotuksilla.

Kirkossa kuultua!

Pitipä mennä aina andalusialaiseen kirkkoon saakka, että kuuli Suomen toisen "vaikuttajajulkaisun ", Iltasanomien tutkivan journalistisen julistuksen; eräät kansanedustajat ovat ajaneet taksilla ja ajaneet sillä " oikein  rajusti ". Jotkut tonnilla, 1000 eurolla kuussa, so. 12000 eurolla vuodessa. Sain tämän tiedon todella täkäläisessä kirkossa lisättynä kysymyksellä, että " ei näkynyt sinun nimeäsi, muita persuja kyllä, oletko noin puhdas etuisuushimosta?"

Eläkekatolla kohtuutta eläkkeisiin

Suuret tuloerot sotivat voimakkaasti suomalaisten oikeustajua vastaan.
Keskustelu siitä, mikä on kohtuullista, onkin viime aikoina ollut paljon
julkisuudessa. Monien johtajien huikea palkkataso on saanut aikaan oikeutettuja
kysymyksiä palkkauksen tasosta. Onneksi ylisuuriin palkkioihin ja etuihin ollaan
nyt puuttumassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä