meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Maakuntakaava

Kuka vei ja ketä?

Kuka vei ja ketä?

Kun lueskelin Siuntion kunnanhallituksen esityslistaa ihmettelin hetken, miksei ympäristölautakunta saanut käsitellä maakuntakaavaa ja sen ympäristöasioita.

Kunnanhallituksen kokouksessa ihmettelin hetken rkp:läisten  kommentteja, että maakuntakaavan LUO-alueilla ei ole koskaan tehty maastokartoitusta. Se oli niin absurdi väite, etten muista sellaista aiemmin kokeneeni päätöspöydässä. Kuinka ihmeessä LUO-alueiden kasvillisuus ja eläimistö olisi voitu listata ilman maastokäyntejä.

Muonion kunnalla oli oikeus kieltää tuulivoimapuisto

Rovaniemen hallinto-oikeus on tullut siihen tulokseen, että Muonion kunnalla oli oikeus kaavoituksen avulla kieltää tuulipuiston rakentaminen alueelle.

Tuulipuistoyrittäjä valitti asiasta sillä perusteella, että alue oli varattu maakuntakaavassa tuulivoima-alueeksi.

Suomessa kunnalla on monopolioikeus kaavoitukseen ja maakuntakaava on ohjeellinen.

Muonion kunnan kanssa olen samaa mieltä siitä, että tuumyllyt eivät kuulu tuntureiden huipuille tuuli siellä vaikka kuinka paljon.

Väylänpito maakunnille

Valtiovarainvaliokunnan mietintö ensi vuoden budjetista sisältää Espoolaisille riemunaiheen, sillä Länsimetron jatko Kivenlahteen on saamassa sinetin. Raide-Jokerille ei sen sijaan ole herumassa rahoitusta, joten sen toteutus siirtyy jonnekin määrittelemättömään tulevaisuuteen. Raide-Jokeri tarvitsisi yhtä voimakkaan lobbausorganisaation kuin Länsimetro, sillä väyläinvestointien rahoitusmalli on perustavanlaatuisesti rikki.

Raportti maakuntavaltuuston kokouksesta 2.12.2013

Pohjois-Pohjanmaan liiton valtuusto hyväksyi maakuntakaavan ensimmäisen vaiheen ja oman strategiansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä