meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Parisuhdeväkivalta

Äiti tukisti miljoona sata kertaa

Sari Laine kirjoitti aiemmin illalla mahdollisen kuvauksen perheväkivallasta. Ehkä kertomus oli tarkka – tai kuten monet muutkin kertomukset – vain vaikutelmia ja ennakkoluuloja. Kun suomalaismies juo, hän hakkaa vaimonsa ja lapsensa ja ajaa kirveellä hankeen. Kun nainen huutaa, se johtuu siitä hakkaamisesta.

PERHEVÄKIVALTA JA SEN TOISTUMINEN JA SEN TOISTUMINEN JA SEN .....

Leikki-ikäinen lapsi ja äitinsä kiljuvat eläimellistä huutoa omassa kodissaan. Perjantai-iltayö. Lapsen ja naisen pakokauhuiset äänet tunkeutuvat hyvin äänieristetyssä talossa eri kerroksiin, eri portaissa asuvien naapureiden seinien läpi. Useampi naapuri herännyt, ovia aukenee, joku takoo väkivaltanaapurin oveen: "Lopettakaa". Pari muutakin naapuria portaikossa väkivaltaoven takana: "Siellä taidetaan riidellä". "Siellä tapetaan ihmistä."

 

Miss RealHelsinki

Missikisat kiinnostavat kuin kasa kiviä, eikä tämä merkintä kerrokaan varsinaisesti misseistä.

Vaivaton menetelmä

Viimeaikainen raiskausten yleistyminen ja kansalaisten entisestäänkin herkistyminen asialle luonnollisesti antaa enemmän tilaa naisten väkivaltaisuudelle. Jos nainen on esimerkiksi tyytymätön aviomieheensä, hän voi matkalla baarista kotiin pahoinpidellä tämän muutamalla tanakalla potkulla sääreen ja lähteä juoksemaan pakoon. Mies keräilee itseään ja hölmistystään hetkisen ja lähtee hieman ontuen lönköttelemään perään. Voi olla että jotain huutelee.

Raiskaukset jäävät edelleen valtaosin piilorikollisuudeksi

 

YLE:n viranomaislähteistä kokoamien tietojen mukaan  mahdollinen raiskaaja voi olla iältään 20-vuotias tai keski-ikäinen, opiskelija tai eläkeläinen eli raiskaajia ei voi yksiselitteisesti profiloida tiettyjen sosioekonomisten tai ikävaikutteista ominaisuuksien perusteella :

 

Miten välttyä väkivaltaiselta suhteelta

Naisten Linjan fb-seinän kautta löysin Viola ry:n jo pari vuotta sitten kirjoitetun blogimerkinnän, joka mielestäni on uudelleen syytä nostaa blogosfäärin loppukäyttäjien tietoisuuteen.

Intimate terrorism

Parisuhdeterrorismi on lähisuhdeväkivallan kaikkein eniten huomiota saanut muoto, jonka erityispiirteitä ovat kontrolloiva vallankäyttö, puolison toiveiden ja mielipiteiden väheksyntä sekä hänen elämänpiirinsä väkivaltainen rajoittaminen.

Lyön sinua koska rakastan sinua

Olen valitettavasti seurannut muutamaa parisuhdeväkivaltatapausta hyvin läheltä. Kyseisissä tilanteissa oikeutus väkivaltaisen osapuolen teoille on aina löytynyt hyvin helposti. Syyt vaihtelevat ”olin niin ärsyttävä ettei sillä ollut muuta mahdollisuutta kuin lyödä” ja ”oli minussakin vikaa”-akselilla.

Parisuhdeväkivalta uhritutkimuksen valossa

On ollut jonkin verran puhetta perhepiirissä esiintyvästä väkivaltaisesta käytöksestä ja sen sukupuolierityisistä piirteistä - miksi Jeppe juo ja lyö -tyyliin ja vähän muustakin perspektiivistä.

 

Siksi suomalainen mies ei hakkaa vaimoaan

Päätin laajentaa Nelli Baranille pelkäksi kommentiksi tarkoitetun tekstinpätkän omaksi julkaisukseen. Ihailen suuresti hänen rohkeuttaan hänen tuoreen kirjoituksen osalta. En tosin siksi, että hän olisi uskaltautunut nostamaan keskusteluun jonkin suuren tabun. Jatkuvastihan perheväkivallasta puhutaan – hieman eri painotuksin tosin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä