meeviren

Kaikki blogit puheenaiheesta Perintö

Perintö- ja lahjaveroa ei pidä poistaa

Tämän veron poisto hyödyttää eniten rikkaita, joilla olisi varaa maksaa veroa kun siirretään omaisuutta sukupolvelta toiselle.

Verontuotto on arvioitu 720 miljoonaa tänä vuonna.

Tämänkin verokertymäkö halutaan pieni palkkaisten maksavan ansiotuloista?

Jos veroja ei koroteta etuisuuksia olisi pakko korottaa, kuka haluaa Kelan lääkekorvauksia vähentää?

Perinnöt suurenevat – perijät vähenevät

Perintö on usein taseomaisuutta, joka on altis kysynnän ja tarjonnan laeille. Nyt suuret ikäluokat eläköityvät ja myöhemmin jakavat reippaat perinnöt – tulevaisuudessa ikäluokat pienentyvät kuin pyy ennen maailmanloppua – näin ainakin Suomessa.

 

Vuosi 2017 oli syntyvyydeltään vähäisempi suhteellisesti kuin viimeiset nälkävuodet 1800 – luvun puolivälin jälkeen, jolloin jopa kuoltiin nälkään --- emme lisäänny riittävästi, ja tosiasia on se, että jossain vaiheessa vähentyvä kysyntä alentaa taseiden arvoa.

 

Tukikikkailua - julkinen asiakirja

"Omistusasunnosta voi hyödyntää vastikkeen ja vuokra-asunnosta vuokran asumiskuluiksi tukea laskettaessa, tämä on selkeä.

Eläkekeskustelussa unohtuvat verotus ja perinnöt - miksi?

Eläkekeskustelussa unohdetaan eläkkeistä maksetut verot, perintöverot ja nuoremmalle sukupolvelle siirtyvä suunnaton varallisuusmassa. Eläkejärjestelmä käsitetään julkisen sektorin osaksi tai sen ulkopuolelle kuuluvaksi keskustelijan omista intresseistä riippuen. Kokonaisnäkemys puuttuu.

Perintö – velat = tasapaino

(Perintöjä on useanlaisia. Me ihmiset perimme omaisuutta, henkisyyttä ja geenejä, jotta pärjäisimme elämisen taistelussa, joka on sopeutuvaa kilpailua kukin omaan ”lokeroonsa” – jatkamaan sukua)

 

[ … keskimääräinen kansalainen Liisa tulee jättämään tämän päivän materiaalisessa maailmassa suuremmat perinnöt |1 kuin koskaan aiemmin, ainakin jos rahassa sitä mitataan …

Varallisuuden riitasointu

Vuosia sitten jätti nämä maalliset tanteret eräs manttaalipösö, koko elämänsä perheineen ahkerasti työtä tehnyt maanviljelijä/metsänomistaja sekä hyvin säästeliäästi elänyt mies. Vaimo oli kuollut jo aikaisemmin ja heillä oli kolme perillistä. Varallisuutta oli kertynyt niin, että jälkikasvu ei ollut edes tietoinen kaikesta siitä mitä jäämistöstä löytyy.

Kun suomalainen perii ruotsalaisen

Jos tällä hetkellä saat ei likvidiä perintöä Ruotsista, niin maksat siitä normaalin perintöveron Suomeen, ja jos myyt perimäsi, maksat lisäksi luovutusvoittoveron Ruotsiin.

Helsingin Sanomissa oli esimerkki Ruotsista peritystä 100 000 euron asunnosta. Jos asunto myydään niin I-veroluokkaan kuuluva maksaa yhteensä 29 700 euroa (8 700 perintöveroa + 21 000 luovutusvoittoveroa) ja II-veroluokkaan kuuluva 35 500 euroa (14 500 perintöveroa + 21 000 luovutusvoittoveroa). Ensi vuonna verotus on vielä hiukan korkeampi.

Perintöverosta siirryttävä myyntivoiton verotukseen

Kalevan pääkirjoitus 22.7. käsitteli ansiokkaasti perintöverotusta. Arvostan etenkin huomiota siitä, että suomalainen tapa verottaa perintöä on poikkeuksellinen, kun verrataan ympäröivän maailman käytäntöihin. Esimerkiksi naapurimaamme Ruotsi, Norja ja Viro ovat luopuneet perintöveron käytöstä, samalla kun Suomi on päättänyt jopa kiristää veroa.

Vastikkeeton rahako passivoi?

Kun joku syntyy vammaisena tai kipeenä tai epäedullisiin olosuhteisiin, joutuu eroon suvustaan ja perheestään, on yksin ja pyytää apua..

"Ei heru!" 

Ans olla kun tuleekin puhe perinnöistä.. 

Yht´äkkiä se passiivisuusmomentti "unohtuu". Vedotaan perintöverotukseen jopa niin traagisesti, että kun on jo moneen kertaan maksettu siitä työstä, kun on se omaisuus tienattu, tai että yrityksiä menee nurin ja työttömyys lisääntyy kun firman omistaja kuolee yht´äkkiä ja pitäis jakaa pesä ja maksaa verot etc.

Tavoiteihminen

Ilman sääntelyä olisimme äärimmäisen hajanainen yhteiskunta ja kaikilla olisi asiat huonommin. Kulttuurillista ymmärrystämme ja laatutietoisuuttamme on nostanut se että neljään saakka auki olevilla ravintoloilla täytyy olla tarjolla virkamiehen mielestä "tasokasta" ohjelmaa. Muuten kelpuuttaisimme viihteeksi mitä tahansa ja eihän se nyt käy, kyllä sen täytyy olla jotain todella tyylikästä jossa vain henkisesti jalostunut ihminen siemailee drinkkiään aamuneljään eikä koskaan rällää shotteja kierroskaupalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä